Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Er langvarige Cams bra i en Big-Block Chevy?

Kamaksel varighet kan være en av de viktigste bestemmende faktorer i big block Chevy ytelse, men det er fortsatt bare ett av flere elementer i en cam design som krever oppmerksomhet . Noen andre er ventilløftet, lobe separasjonsvinkel og inntak /eksos senterlinjer, blant andre. En lang varighet cam er ikke nødvendigvis dårlig, men for mye varighet kan være. Kamaksel Varighet

Begrepet "varighet" brukes for å indikere hvor mange grader av veivakselen rotasjon (en periode) at en ventil er åpen og er den primære avgjørende faktor på hva turtallsområdet motoren produserer makt.
Annonsert Varighet

Dette nummeret, "annonserte", er det punktet hvor cam lapp begynner å åpne en ventil. Produsenter bruker ikke konsistente metoder for å reflektere denne perioden, og så en annen spesifikasjon brukes --- "varighet på .050 inch" lift.
Varighet på 0,050-tommers Lift

Kombinert med annonserte varighet, en måling på 0,050 tommer av heis gir alle kamaksler en bedre basis for å representere varighet. Det kan også bidra til å indikere hvor aggressivt /raskt lapp åpner en ventil. Noen cam designere rapporterer også heis på 0,020 -, .050 -. Og .200 inch lift
kort varighet Cams

Disse cams lik standard ytelse produksjon motor cams, de har en effektiv lavere RPM makt rekkevidde og er ikke designet for maksimal høyere RPM makt. De tomgang greit, er pålitelig og har noen vedlikeholdsproblemer.
Langvarige Cams

kamnesene utformet med lang varighet er orientert for høyt turtall, høy ytelse applikasjoner. De beveger den effektive makt band høyere, og produserer mindre lavere hastighet makt.
Tip /Warning

Når søker høyere ytelse nivåer, mange mennesker velger kamaksler som for aggressiv --- motoren blir vanskelig å operere med mindre andre endringer er innarbeidet i oppgraderingen deres. Også, med for mye varighet og løft, kan stempler og ventiler kontakte hverandre og forårsake alvorlige indre skader.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/muscle-cars/92993.html

Previous:
Next:

Muscle Cars