Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

The History of the Camaro Body Style

Chevrolet Camaro hadde fem forskjellige karosserivarianter i løpet av sin 1967 til 2002 og 2010 til minst 2012 produksjonsserier. Chevrolet unnfanget Camaro å konkurrere mot Ford Mustang og vedtatt Mustang kropp egenskapene til en langt panser og korte dekk med 2 +2 seter. Camaro alltid slår an tonen med hver generasjonsskifte kroppen endring for sporty coupe styling, selv om Chevrolet tendens til å holde styling for lang og risikerte å bli utdatert. Første generasjon
Chevrolet tilbyr retro-stil femte generasjon Camaro som en cabriolet.

De fleste bilprodusentene foretrakk å gjøre betydelige kroppen stil endringer ca hvert femte år. Chevrolet vanligvis holdt Camaro kroppen stil for omtrent et tiår. Det eneste unntaket var den første generasjonen, som i hodet av stylister på Chevrolet var et rush jobb å skaffe seg en nisje i Mustang salg. Den første generasjonen 1967-1969 Camaro inneholdt en ultra-lange panseret som pakket de nye 350-kubikk-tommers V-8 under. Den forkortede bakre dekk tillatt for bedre luftstrøm av taklinjen. Den avkortede dekk skapt mindre luftmotstand. Disse ble styling pekepinner fra Mustang, men Camaro hadde en mer raket frontrute og bakrute, og fendere bulte å gi bilen en mer muskuløs utseende.
Andre generasjon

Chevrolet stylister ble aldri helt fornøyd med den første generasjonen Camaro og umiddelbart planlagt andre generasjon. Den 1970-1981 modell var alt nytt og ingenting som sine eldre søsken. Borte var det konvertible og bare hardtop coupe var tilgjengelig. Det var lengre, tyngre og satt lavere i bakken. Dørene alene målte 8 inches lenger enn første generasjon Camaro. Kroppen var rounder med mykere linjer og taklinjen var nå en fastback som rant rett inn i dekket. Den horisontale grillen forsvant og i stedet var et større deksel som delt i to små krom støtfangere. I 1974 Chevrolet pusset nesen og halen for å imøtekomme nye støtfangere til å overholde de fem mph føderale sikkerhetsstandarder.
Third Generation

Chevrolet droppet foran hjelperamme som ga de første-og andregenerasjons Camaros en mykere og roligere tur. Isteden brukte Chevy en ny versjon av F-body ramme som ga bilen et lettere og strammere følelse på veien. Det var den første av de hatch-stil Camaros som hadde sin trunk plass under et bredt bakvinduet luke. Motorjournalister preget tredje generasjon modeller som "futuristisk". Chevy brakt tilbake det rene, skarpe linjer, selv om de var mer kantete enn første generasjon. Nesen skrå nedover og frontlyktene ble satt dypt inn i lommene, som inneholdt aksent farger kontrast mot bilens farge.
Fjerde generasjon

Chevrolet returnerte konvertible til Camaro i 1994. Den fjerde-generasjons modell debuterte i 1993 og holdt seg til Camaro avsluttet produksjonen i 2002. 1993 og senere modellene var mer elegant med en tynnere nese og en mer feide-back look. Luken holdt seg, men bilen tok noen styling tips fra Corvette.
Fifth Generation

Chevrolet tilbudt ingen unnskyldninger når det lanserte retro-stil 2010 Camaro som tok 1969 Camaro kropp og sette den på steroider. Hulking og aggressive med stor hette og demonisk flirer grille, tilbød den nye Camaro hver baby boomer muskel bil de aldri fikk sjansen til å eie i 1960.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91193.html

Previous:
Next:

collectible biler