Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Cadillac 4.9 Engine Technical Information

Den 4,9-liters Cadillac motoren var en kortvarig kompakt V-8 som daterte de mer populære 4,6-liters Northstar motorer som debuterte i 1993 og er fortsatt i produksjon fra 2010. Den 4,9-liters versjon ble brukt i de fleste Cadillacs mellom 1991 og 1995. I dag er det en populær motor å bytte med ikke-Cadillac biler, som for eksempel Pontiac Fiero og andre GM-modeller. Origins

4,9-liters V-8 ble utviklet som en større versjon av 4,5-liters Cadillac motoren som brukes i 1987-1993 to-seters roadster Allante. Det var nesten identisk på alle måter til 4,5-liters versjon. Unntaket var at 4.9 's forskyvning var større, og effekten ble økt med 20 hestekrefter gjennom en port bensininnsprøytning. Men den 4,9-liters V-8 i praksis fungert som en midlertidig motor til mer kompakt og betydelig kraftigere 295-hestekrefter, ble 4,6-liters Northstar lansert. The Northstar så Allante gjennom sin endelige produksjonsår og ble installert i Eldorado og Sevilla.
Spesifikasjoner

4,9-liters Cadillac-motor er en firkantet motor med en 3,623-tommers bar og slaglengde. Det har en 9.5:1 kompresjon og en port bensininnsprøytning systemet til å generere 200 hestekrefter ved 4100 RPM og 275 fot-pounds av dreiemoment.

Kjennetegn

Den 4,9-liters motoren ble brukt i Fleetwood, Eldorado, Sevilla og DeVille modeller. Den Allante var ikke utstyrt med denne motoren versjonen. Motorblokken og inntaksmanifold var laget av aluminium, og hodene var laget av jern. Den 4.9 også omtalt en ny oljepumpe, som økte oljemengden med 13 prosent og oljetrykk med 18 prosent. En ny bunnpanne ledsaget oljepumpe. Også lagt var bedre stempler å minimere motorstøy under kaldstart. Den 4,5-liters V-8s var notorisk bråkete når rennende kaldt. En ny kamaksel og veivaksel balanse minimert motor vibrasjon.
Port Fuel Injection

Cadillac 4,9-liters motor kan identifiseres av "V8 PFI" preget i rødt på fremover ventil dekker. "PFI" er et akronym for port bensininnsprøytning. Denne nye sekvensiell port bensininnsprøytning ble utstyrt med større porter, throttle boringer og større ventiler enn den forrige spjeldhus injeksjon (TBI) system. I stedet for de to injektorer på spjeldhus versjoner, hadde PFI åtte injektorer i inntaket manifold. De åtte individuelle injektorer gitt mer kraft, bedre drivstofføkonomi og overlegen utslippskrav over TBI motorer.
Afterlife

4,9-liters V-8 ble erstattet av Cadillac Northstar motorer, men noen Cadillac eiere trolig følte meg litt nostalgisk for 4.9-versjonen. Tidlig Northstars, spesielt 1993 og 1994 modeller, led av oljelekkasjer på baksiden viktigste veivhuset segl. Cadillac entusiaster slått til 4,9-liters versjon til makten eldre modell Cadillacs mens ikke-Cadillac eiere byttet ut sine GM motorer for 4.9. Tidlig bekymringer om at PFI-systemet ikke ville fungere på ikke-Cadillacs var grunnløse, men 4,9 regel måtte bli parret med Cadillac 4T60E og 4T60 automatgirkasser å unngå store modifikasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/99087.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller