Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bil History >> Content

Automobile Vin nummer Historikk

Historien forteller oss at Karl Benz oppfant bensin bil. Den forteller oss også at brødrene Charles og Frank Duryea skapte den første amerikanske bil fabrikken i 1893. Men det var Henry Ford som tok bilproduksjon til et helt nytt nivå starten i 1903 med fødselen av Ford Motor Company. Ford opprettet et samlebånd og utviklet maskinering verktøy og presisjon deler prosesser som tillot den gjennomsnittlige amerikaner å eie en bil til en rimelig pris. I 1932 startet serienumre dukke opp på ford deler. Tidlig VIN Historie

Mange bilprodusenter hadde måter å identifisere motorer ved hjelp av serienummer, slik som tidlig serienumre sett på Fords velkjente flat-head motor, men det var ikke før i 1954 at noen produsenter begynt å bruke et kjøretøy identifikasjonsnummer for å gi flere detaljer om bilen som helhet. Den første bruken av VIN var tilfeldig i beste fall, så det var ingen standardisering på tvers av produsenter og de kunne velge å bruke nummeret eller ikke.
Standard Etablert

US National Traffic og Safety Administration endret bruk av VIN for 1981 bilmodell året når det kreves alle produsenter bruker en 17-tegns VIN som fulgte et bestemt format. Dette nummeret var nødvendig på alle over-the-road biler som selges i USA. Dette etablerte standarden og bruk av 17-tegns VIN vi ser på biler i dag.
Federal Parts-Making Program

Federal Motor Vehicle Theft Prevention Standard utstedt av NTSA i 1987 pålagt utpekt high-tyveri kjøretøy for å inkludere VIN for sentrale komponenter. Tanken bak dette var å bistå politiet i å spore og utvinne deler fra stjålne biler. Denne standarden gjelder bare personbiler som ikke kom med anti-tyveri-enheter som standard utstyr på "hele linjen," bruk av disse unntatt produsenter fra dette programmet.
Standard Amendment

NTSA endret Theft Prevention Standard i 1994 til å omfatte lys-duty lastebiler karakter ved 6000 pounds totalvekt eller mindre, og multipurpose personbiler. Standarden diktert utstyr som kreves VIN på alle klasser av biler og steder for å merke det. Deler og plasseringer utpekt for merking inkludert motor, girkasse, foran eller bak støtfanger, høyre eller venstre forskjerm, panser, høyre eller venstre dør, pickup boks, lasteplan på light-duty lastebiler, bakdørene, dekk lokk, kombi, den bakluke, høyre eller venstre kvartal panel på personbiler, og på høyre eller venstre side montering på multipurpose biler. Standarden også etablert median tyveri rate på 3,5826 for alle personbiler motorkjøretøyer.
Lese VIN

I 17-tegns VIN, beskriver det første tegnet landet av fremstillingen, mens den andre beskriver produsenten selv, for eksempel Ford, GM eller Toyota. Den tredje posisjon bestemmer kjøretøy eller produksjon divisjon. Tall fire til åtte inkluderer kjøretøy beskrivelsene som detalj sine attributter, inkludert motor, modell kropp stil, serier og mer. Den niende karakter, kalt "kontrollsiffer," bekrefter VIN nøyaktighet. 10. plass er for årsmodell på bilen, betyr posisjon 11 produksjonsanlegget og tall 12 gjennom 17 er bilens faktiske serienummer.
Kjøretøyhistorisk
p Hvis du vet VIN av et kjøretøy, gjør at du kan følge en bilens historie, blant annet rapporterte ulykker eller tyveri, forteller produsent og tinglysingen informasjon. Informasjonen kan også omfatte kjøretøy bruksdata, for eksempel om det var en kommersiell, privat eller statlig eide kjøretøy. Kilometerteller poster knytte til VIN tall så vel, dette er en god måte å sjekke for forfalskning av disse postene når du kjøper en brukt bil

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-history/79604.html

Previous:
Next:

bil History