Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Forskjellen mellom bilmotorer og jetmotorer

I motsetning til stempel-motorer (forbrenningsmotorer "bil" motorer), blir jetfly vanligvis bare brukes i svært spesialiserte applikasjoner som krever sin spesielle blanding av lett vekt og massive, vedvarende effekt. Historie

første jet-motors jagerfly for å se produksjonen eller kamp var Tysklands Me-262 i 1942. Nokolaus Otto patenterte den første stempeldrevet forbrenningsmotor i 1876.
Stempelmotorer

stempelmotorer er såkalte fordi de bruker en eller et sett med stempel stempler, som ligger inne lukkede sylindre, for å utnytte trykket av eksploderende bensin. Stemplene presse ned på en veivaksel, slik at den roterer og gi strøm til drivverket.

Jetmotorer

Jet motorene bruker en serie med kompressor blader å presse luft og brensel inn i et forbrenningskammer senter. Når brent, passerer denne gassen gjennom en eksos turbin (som er koblet til kompressoren), og avslutter baksiden av motoren som skyvekraft.
Akselerasjon

jetmotorer tendens til å ha svært dårlig akselerasjon, men kan opprettholde massive høy RPM strøm i lengre perioder av gangen.
Applications

stempelmotorer brukes der akselerasjonen er en prioritet ( som i biler), og jetmotorer er ansatt der vedvarende strøm er nødvendig for å opprettholde høy hastighet (som i passasjerfly).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78591.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende