Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> lyddempere >> Content

Tegn på en dårlig katalysator på en 97 Jeep Grand Cherokee Limited

Katalysatoren på 1997 Jeep Grand Cherokee Limited vil vare i mange år så lenge motoren opererer på topp effektivitet. Når motoren ikke har riktig drivstoff blanding, vil overskytende drivstoff inn i katalysatoren, slik at temperaturen øker. Kombinasjonen av overflødig varme og veien stress kan ødelegge katalysator. Defekte omformere føre til lavere drivstofforbruk og redusert motorkraft. Katalysator Basics

Katalysatorer bruke kjemikalier som rhodium og palladium for å redusere nivåene av oksiderte hydrokarboner og karbonmonoksid at Jeep motoren produserer. Resultatet av denne prosessen er at hydrokarbonene og karbonmonoksid er omdannet til vann og karbondioksid. Environmental Protection Agency forskrifter krever også katalysatorer for å redusere nivåene av nitrogenoksider som slippes ut fra din Jeep eksos. En defekt katalysator vil føre til at 1997 Jeep Cherokee Limited til å mislykkes state-mandat utslipp tester.
Redusert Fuel Economy

Katalysatoren på Jeep din fungerer med oksygen sensorer for å sende elektriske signaler drivverket kontroll modul bruker til å justere drivstoff blandingen inn i sylindrene. De nedstrøms oksygensensorer måle oksygen og ubrente brennstoff forlater konverteren. Hvis nedstrøms sensor registrerer en mager drivstoff tilstand, vil det signalisere motoren gå rikere. Økt ubrent drivstoff til omformer vil føre til at det å varme opp for mye. En overoppheting omformer vil føre til at nedstrøms oksygen sensor til å sende uberegnelig signaler til PCM, noe som reduserer drivstofforbruket.
Redusert Motoreffekt

Fuel-rik eksos gasser som når din Jeep katalysator kan forårsake indre termisk meltdown. En nedsmelting tilstand vil føre til at katalysator kjemikalier for å slutte å jobbe. En fullstendig innvendig nedsmelting vil til slutt blokkere strømmen av eksosgassene gjennom konverteren. Som blokkeringen i katalysatoren utvikler seg, vil du legge merke til redusert motorkraft fordi avgassene fra motoren din ikke vil være i stand til å strømme gjennom eksosanlegget. En fullstendig blokkert katalysator vil føre til at motoren stall i løpet av få sekunder etter at du starter motoren.
Vibrasjon og Rattles

Eksosanlegget på din Jeep Cherokee er utsatt for mange veien farer og operative belastninger. Akkurat som lyddempere og eksosrør, er metallet på katalysator underlagt rust og korrosjon. Over tid veien elementer kan ødelegge metallhus på katalysator. Interne komponenter er underlagt støt fra røffe veier og kan løsne og skrangle eller vibrere. En omformer som har blitt ødelagt på grunn av overoppheting kan gjøre piping lyder som avgassene prøver å komme gjennom blokkerte passasjer. Lyder som kommer fra din katalysator bør ikke ignoreres.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/mufflers/75998.html

Previous:
Next: No

lyddempere