Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Slik reparerer en Heater Blower Motor i en 1997 GMC Jimmy

I motsetning til mange andre biler, er viftemotor i en 1997 GMC Jimmy forseglet inni blåseren motorrommet fra fabrikken. En perforert tilgang panel må kuttes og fjernes for å erstatte en defekt motor. Den vanligste tegn på en defekt vifte er angiveri eller skrikende når blåseren viften er satt til middels eller høy hastighet. Dette skyldes motorlagrene sviktende etter mange timers bruk. Et annet vanlig problem med viftemotoren er svikt i motorankeret sammenstillingen. I denne situasjonen ville det eneste symptomet være en ikke-responsiv motoren til tross for den ønskede hastighet. Du trenger
8 mm batteri terminal skiftenøkkel
Ratchet satt
metriske socket sett
dreneringspannen
Tenger
Kniv
Black duct tape
Black self- selvklebende tetningslister
Destillert vann
DEXCOOL kjølevæske
Vis flere instruksjoner
fjerning
en

Pop åpne panseret og støtte den med hette prop. Koble fra den negative batteripolen med en 8 mm batteri skiftenøkkel.
2

Fjern boltene som holder VCM til sin monteringsbrakett med en skralle og metriske socket. Forlate VCM-kontakter festet og svinge den til siden og ut av veien.
3

Klem våren klemmen som holder fôret slangen til kjølevæsken reservoaret med en tang og skyv den bort fra enden av slangen. Fjern kjølevæske fôr slangen fra reservoaret. Fjern boltene som holder reservoar til kjøretøy med en metrisk socket og skralle. Fjern beholderen fra bilen når du vrir den til siden for å hindre at kjølevæske renner ut. Hell kjølevann inn i et avløpsrør pannen og sett reservoaret til side.
4

Koble fra alle elektriske kontakter blokkerer viften motorrommet. Fjern skruene på bunnen av fra kompressor motor dekselet med en skralle og metriske socket. Koble viften motorens elektriske ledningsnettet.
5

Cut langs de perforerte snitt linjer med et verktøy kniv for å skille den øvre delen av trekket fra viften motorrommet. Grep den øvre halvdel av dekslet og rive den gjenværende delen av dekslet bort fra viftemotoren kammeret langs rivelinjer. Klipp langs de perforerte linjer på den nederste delen av dekselet med et verktøy kniv og deretter rive den gjenværende delen bort fra viften motorrommet til den nedre tilgangspanelet er gratis.
6

Fjern skruene som holder blåseren motor på plass og fjerne viften motoren fra blåseren motorrommet.
Installasjon
7

Sett den nye viftemotor på plass inne i tilgangspanelet og installere viftemotor festeskruene med en skralle og metriske socket.
8

Bli med fanene i øvre og nedre viftemotor tilgangspaneler sammen til ett panel. Klipp et stykke svart duct tape til bredden på den nedre tilgang panelet og fest den til bunnen forkant av nedre tilgangspanelet.
9

Sett tilgangspanelet på plass og sett panelet beholde skruer. Juster kuttet områder av tilgangspanelet med blåseren motorrommet og forsegle snitt linje områder med svart, selvklebende tetningslister. La limet satt i 15 minutter før du fortsetter.
10

Koble til viftemotor elektriske ledningsnettet og de elektriske kontaktene foran viften motorrommet.
11

Sett kjølevæske reservoaret på plass og installere den bolten. Koble kjølevæske innsugsslangens og reposisjonere slangeklemme.
12

Sett VCM i posisjon og installere sine festeboltene. Koble minuspolen og full fylle på kjølevæske reservoaret med en 50/50 blanding av destillert vann og DEXCOOL kjølevæske til nivået når "FULL COLD"-merket.
13

Slå på tenningen og teste blower motor på hver fan innstilling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/75833.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair