Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Effekter av Cam Timing på en V8

Kamaksler er lange metallstenger med ulike ovaler av formet metall (kalt lapper) som styrer åpning og lukking av motor ventiler. Ventilene er presist timet for å åpne og lukke basert på forbrenning i motoren sylinder. Produsenter har en tendens til å skape milde kamaksler som produserer glatt selv på tomgang, og bidra til en motor produserer et bredt spekter av makt. Du kan endre kamaksel timing ved å erstatte fabrikken kamaksler med ettermarkedet enheter, som er et populært oppgraderingsalternativ særlig blant V8 eiere. Kamaksel Sted

kamaksel vil bli plassert på forskjellige steder basert på utformingen av V8. I en støtstang V8 en kamaksel er begravet i midten av motorblokken. Metallstenger (kalt støtstenger) som brukes i forbindelse med vippearmer koble kamaksel til ventiler. I en overliggende kamaksel V8 (OHC), enten en enkelt (SOHC) eller dobbel (DOHC) kamaksler sitter over motoren banker. Løftere og fjærer brukes til å betjene ventilene. En SOHC kan ha vippearmer siden bare én kamaksel opererer begge sider av sylindere.
Kamaksel Operation

kamaksel roterer basert på en kjede som går fra veivakselen. Som kamaksel spinn, flikene på kamaksel føre til at ventilene til å åpne og lukke. Produsenter skape kamaksler med mild timing som sikrer innsug og eksos ventiler er ikke åpne på samme tid - såkalte overlapping. Mens tidligere v8s ansatt fast timing, dagens moderne motor styringssystemer tillater variabel timing, der ventiltider endres ved å flytte kamaksel å justere for motorturtall, som i kraft forskudd eller forsinker den ventiltider.

med Performance Improvement

Store ytelsesforbedringer kan oppnås med en ettermarkedet eller endret fabrikken kamaksel som avanserer timing. Når motorens inntak og exhaust delsystemer endres, endres denne luftstrømmen til motoren, og således en revidert kamaksel kan optimalisere ventiloperasjon. I tillegg, ved at for noe overlapping (der både innsug og eksos ventiler er åpne samtidig), er motorens ytelse økt på bekostning av fattige og hakkete tomgang (som er et pluss for de fleste V8 entusiaster).

Tuning

å optimalisere kamaksel ytelse, må du ha bilen innstilt etter installasjon. Mens kamaksel styrer timingen av ventiler, vil drivstoff og gnist (injektorer og spoler) må justeres for å matche den reviderte luftstrøm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/75577.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair