Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan vite om en Torsion Bar er dårlig

torsjonsstag er lange metall fjærer som brukes i lavkostland bil suspensjon. Som mer belastning på en torsion bar, jo mer baren vendinger. Mengden av vri vil variere avhengig av materialet som brukes i baren. Torsjonsstangfjæring brukes fordi det er billig og holdbart, men det kan fortsatt gå dårlig. Oftest torsjonsstag er skadet gjennom virkninger på understellet eller gjennom rust. Du trenger
lommelykt
Vis flere instruksjoner
en

Shine en lommelykt inn i hjulet godt av bilen eller lastebil. Torsjon bar skal stikke ut fra bilens ramme vinkelrett. Avhengig av bilen, vil den andre enden av torsjonsstav boltes til en styrearm eller akseltappen selv. Se etter eventuelle sprekker i torsion bar. Hvis det er noen sprekker i baren, så er det bare et tidsspørsmål før den sprekker i halvparten.
2

Feel langs torsion bar for rust. Rust flekker vil føle seg modig som en skorpe. Hvis rust er til stede så at torsjonsstav må skiftes ut. Også føler boltene som fester hver ende for rust. Hvis boltene er rustet, så det er garantert at rust har spredd seg til torsion bar skruehullene. Sørg for å gjenta denne prosessen på hvert hjul også.
3

Snu bilen av lastebil på og ta det for en prøvetur. Hvis ett hjørne ser ut til å synke for mye, så det torsion bar har gått dårlig. Alle metallgjenstander kan bukke under for metall tretthet over tid, spesielt hvis under konstant, tung last. Vær spesielt oppmerksom når du kjører over fartsdumper. Hvis du hører et smell, deretter torsion bar har blitt for myk og tillatt noen opphengsdeler å komme i kontakt. Noe slitt ut torsion bar må skiftes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/75464.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair