Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan erstatte en toppakning på en 22R motor

The 22R motoren har fire sylindre og et slagvolum på 2,4 liter. Toyota produserte denne motoren 1981-1995, og det er standard motor i Toyota Celicas laget 1981-1984. Den 22R har ett topplokk for alle fire sylindre, noe som utgjør en del av forbrenningskammeret. Den topplokkpakningen for motoren 22R ligger mellom topplokket eller motorblokken. Du trenger
Ratchet fastnøkkel og socket sett
Container for kjølevæske
Marker
Wire
Momentnøkkel
Motorolje
Vis mer Instruksjoner

1.

Fjern kabelen fra den negative batteripolen med en pipenøkkel. Koble fra flensmutrene fra eksosrøret, og løsne den fra eksosmanifolden. Plasser en stor beholder under radiatoren avløp, og tømme kjølevann fra kjølesystemet inn i beholderen for gjenbruk.
2

Koble luftfilter fra forgasseren med en pipenøkkel, inkludert sine slanger. Plasser en butikk duk på forgasseren for å holde rusk ut av motoren. Koble eventuelle vakuum slanger og drivstoffrør som kreves for å få tilgang til topplokket.
3

Record posisjonene for de elektriske ledningene på tennpluggene, og ta dem dem fra tennpluggen . Marker fordelingsskap og motorblokk å sikre at du kan installere distributør i riktig posisjon senere. Koble distributør forsamlingen med en pipenøkkel. Fjern montering nøtter fra ventil dekselet, og ta av ventildekselet. Ta av kamaksel sel.
4

Drei veivakselen med klokka for å justere sin taktmerket med timingen merket på timing kjeden. Fjern monteringsbolten for kamakselen tannhjulet med en pipenøkkel, og løsne distributør drivverket fra kamaksel. Hold kamaksel tannhjulet på plass med wire, og koble dekning for timing kjeden fra topplokket.
5

Fjern festeboltene fra topplokket med en pipenøkkel. Sett lirke barer under fronten og baksiden av rocker arm, og lirke den av montering plugger. Løft topplokk fra motorblokken, og tapp oljen fra veivhuset for å unngå forurensning av olje med kjølevæske.
6

Fjern den gamle pakningen fra motorblokken, og bruke flytende fangstskuta på pakningen monteringsflaten på blokken. Plasser en ny toppakning på motorblokken og monter topplokket til pluggene.
7

Vri kamaksel klokken til sin timing pin peker rett opp. Fjern ledningen som holder kamakselen tannhjulet på plass, og drei veivakselen til hullet i kamakselen tannhjulet peker rett opp. Hold kamaksel tannhjulet på plass med lengden på ledningen. Monter rocker arm over tappene på motorblokken.
8

Trekk til festeboltene til topplokket i tre separate passerer med en momentnøkkel. Den endelige dreiemoment på festeboltene må være mellom 52 og 63 fot-pounds. Sett på timing kjedekasse, og stramme montering bolt til mellom 7 og 11 fot-pounds.
9

Fjern ledningen som holder kamakselen tannhjulet på plass, og montere tannhjul til pluggen på kamaksel . Monter drivhjulene for distributøren til veivakselen, og stram monteringsbolten for veivakselen til mellom 51 og 65 fot-pounds med en momentnøkkel.
10

Drei veivakselen med klokka for å justere sin timing merker, og juster ventilklaring. Drei veivakselen 352 grader med klokken for å justere Før Top Dead Center merke på veivakselen skivene med timingen merket på veivakselen.
11

Installer distributør og tennplugger, ved hjelp av merkene du har gjort i trinn Tre som en veiledning. Installer selene for kamaksel, og erstatte motorolje. Smør distributør drivhjulet og ventil rockere med ren motorolje. Bytt ut ventilen dekselet og stram sine bolter til mellom 8 og 11 fot-pounds med en momentnøkkel.
12

Koble alle elektriske ledninger og vakuumslanger du fjernet for å få tilgang til topplokk. Bytt kjølevæske i kjølesystemet, og koble luften renere til forgasseren med en pipenøkkel. Koble eksosrørene til eksosmanifolden, og stram flensboltene til mellom 25 og 33 fot-pounds med en momentnøkkel.
13

Koble kabelen til minuspolen med en pipenøkkel, og starte motoren. Vent til motoren nå driftstemperatur, og justere timingen, tomgang og drivstoff blanding.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/75436.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair