Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan Stram Metric Torque Bolts

metriske bolter må strammes på biler med en momentnøkkel. A "metrisk dreiemoment bolt" refererer til en bolt på en bil som krever denne type forspenningen. En spesiell vri, kalt en momentnøkkel, brukes til å stramme slike bolter. Dreiemomentet som påføres bolten er "tetthet" at bolten kan tåle før skruehodet bryter av den enden av bolten. For å hindre bolt svikt, må du vite hvordan du skal moment en beregning dreiemoment bolt. Du trenger
Momentnøkkel
Socket satt
Vis flere instruksjoner
en

passer bolten du trenger å stramme med riktig størrelse socket. Det er vanligvis best å bruke seks-poengs stikkontakter i stedet for fire-punkts stikkontakter. Poenget tallet refererer til antall interne kanter eller punkter, inne i kontakten der kontakten griper skruehodet.
2

Sett hjulet på momentnøkkel til momentet som er angitt for den aktuelle bolt . Denne informasjonen er alltid inkludert i service manualen for ditt kjøretøy. Det er tall trykt på håndtaket på nøkkelen for å indikere moment som vil bli brukt til bolten.
3

Monter skiftenøkkel til baksiden av stikkontakten og skru bolten med klokken for å stram. Stram bolten inntil nøkkelen klikker. Klikket vil indikere at bolten er strammet til spesifisert moment. Skiftenøkkelen håndtaket vil føle som om det har "glapp" eller "bøyd" når du kommer til angitt moment verdi. Dette er normalt. En clutch inni hodet på skiftenøkkel er designet for å skli og hindre over-stramme bolten når kraften på bolten er lik eller større enn tallet på håndtaket at du setter hjulet til.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/72093.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair