Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hva er en dor?

Ifølge dictionary.com, er en dor en "aksel eller bar den ende er satt inn i et arbeidsstykke, for å holde den under maskinering." Denne strenge definisjonen omfatter roterende klemmer, slik som de som finnes på dreiebenker og sirkelsager, samt montere på en jeksel eller forlengelse boliger som brukes for rettsliper. Imidlertid hvor biler er opptatt, er uttrykket "mandrel" brukt på flere forskjellige måter. De ulike sammenhenger generelt inkludere noen maskinering verktøy som brukes for å stabilisere et metall skjema for å forme eller verktøy, som for eksempel forme tamponger, die presser, og interne eksos rør shapers. Historie

Den første registrerte bruken av mandrels var i det gamle Egypt, der metall-arbeidere brukes internt klem mandrels å forme gull smykker og dekorasjoner. Den første registrerte bruken av moderne roterende, skrue-in typen mandrels var i 1785 Encyclopédie Française (fransk Encyclopedia.) Denne dor brukt et lysthus som ble satt inn i stykket som skal bearbeides, som Deretter ble sikret med en ekspanderende skrutvinge.
moderne kontekst

I moderne sammenheng, er et dor et verktøy rundt som et stykke metall er å bli bøyd. Disse verktøyene er differensiert fra amboltene, som er flat eller avrundet, som de er spesielt formet til den endelige form av det ønskede metall-stykke. De små håndholdte ambolter brukes til å forme metall under karosseriet (tamponger) kan anses mandrels, som de er ofte svært spesialiserte. Men hva folk flest mener er når de snakker om mandrels de spesielt laget for rør bøying.

Tube Mandrels

Tubing mandrels fungere som en intern ambolt under bøying prosessen. Hvis en slange er bøyd uten en ambolt, vil det overskytende metall på innsiden av bøyningen brette opp på seg selv langs rørets laterale linjer. Dette skaper en stor strømning ineffektivitet, som fluidet inne forstyrres av de dype riller i metallet. Sette inn en dor inn i røret tvinger metallet til å strekke og krympe der det er behov, i stedet for å brette opp, noe som gjør mer en mye mer jevn flyt tube.
Pivot Bending

Mandrel bøye et rør begynner på samme måte som standard bøyning, ved at begge ender av røret er festet til hver side av en vinkel setter. For denne teknikken, verktøyene er generelt hydraulisk drevet, siden det tar mye mer press for å dor bøye et rør enn å crimp-bøye den. Doren (som ligner en stor metall ryggsøylen og er dimensjonert til den nøyaktige innvendige diameter av røret) smøres med fett, og settes inn i den delen som skal bøyes. Mens røret er bøyd, er stammen jobbet frem og tilbake inne, for å sikre at alle delene er glatt.
Applications

Ifølge Borla, bøyde en dor eksos røret kan ha så mye som 10% større flyt kapasitet enn en crimp-bøyd rør. Dette gjør at luften installatøren å bruke en mindre diameter rør for enklere ruting og større bakkeklaring, og samtidig opprettholde flyten sammenlignbar eller bedre enn større rør.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/60003.html

Previous:
Next:

auto Bremser