Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Om automatgirkasser

utgangspunktet en automatisk overføring eller AT inneholder en serie av tannhjul i forskjellige størrelser som fungerer i kombinasjon for å formere motor dreiemoment og fart til å passe forskjellige kjøreforhold. Sammenlignet med en manuell girkasse, sparer en AT deg bryet med å skifte gir ved å skyve en spak og trykke en clutch pedal - likevel, har det samme målet. Bruk motorkraft for å slå hjul. Funksjon

Når du slår på motoren, begynner oljen inne i en komponent kalt momentomformer, som ligger mellom motor og girkasse, å virvle raskt sammen med converter. Som du forskyve spaken å kjøre, er det hydrauliske trykk inne i omformeren som overføres til ventilhuset under transmisjon, som i sin tur styrer oljetrykket til en serie av ventiler og stempler som virker på girsystemer og clutcher for å gi dreie og hastighetsendring til hjulene.
Identifikasjon

Overføringen er boltet til baksiden av motoren gjennom en bjelle bolig som inneholder torque converter. Overføringen saken omgir klørne, band, gear sett og andre viktige komponenter og holder på plass utvidelsen boliger som støtter utgående aksel. Under saken, lagrer en pan olje og fungerer som et beskyttende deksel for ventilhuset.

Typer

annen type automatgir er kontinuerlig variabel girkasse eller CVT, som har praktisk talt et uendelig antall kjørefarten i motsetning til fire eller fem forholdstall som tilbys av en vanlig AT. En CVT bruker to variabel-diameter sentrifugal trinser som er forbundet med et V-belte i stedet for girsystemer som finnes i automatiske girkasser. Selv om en CVT kan gi opp til 25 prosent i drivstofføkonomi, har sin aksept vokst ganske sakte på grunn av friksjon-lignende støy gir det.
Warning

automatgir olje er utsatt for svært høye temperaturer, noe som bryter de spesielle tilsetningsstoffer som smører friksjonsclutcher, band og tannhjul etter måneder med tjenesten. Det er derfor det er viktig å sjekke oljen tilstand med jevne mellomrom, sørg for at den er fri for forurensninger og erstatte den med anbefalte produsentens intervaller. Ellers kan automatgir seg bryte ned.
Potensielle

Produsenter leverer mer elektronisk kontroll for å operere automatiske girkasser i kombinasjon med forbedrede hydrauliske systemer. Dette øker drivstofføkonomi og motorens effektivitet som datastyrte kontroller hele tiden overvåke og justere motor og girkasse utgang, tenning timing, drivstoff-injeksjon timing, utslippskontroll og andre systemer for optimale driftsforhold.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/59861.html

Previous:
Next:

auto Bremser