Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Eksempler på et hydraulisk system

Hydrauliske systemer er systemer som beveger væsker under trykk gjennom trange steder, som for eksempel rør og slanger. Mange moderne maskiner og andre typer utstyr utnytte hydrauliske systemer, for eksempel biler. Men du kan også finne dem som finnes i naturen. Bremser til kjøretøy

Hydrauliske kjøretøy bremsesystemet kom til prominence blant bilprodusenter på 1930-tallet. De er flere stempel-systemer, noe som betyr at de overføre kraft mellom to eller flere stempler. Ifølge PDH Engineer, når du steget opp på en hydraulisk bremsepedal, komprimerer den kraft det første stempelet, kjent som input stempel, som i sin tur presser bryte væske gjennom slanger og rør. Trykket fra fluidet forårsaker to andre stempler, kjent som utgangs-stemplene, for å skyves utover. Disse stemplene er festet til brems skoen, som gjelder friksjon til veggene i brems trommer, bremse rotasjonen av hjulene.
Jacks

Workers bruke hydrauliske jekker til heve ekstremt tunge gjenstander, for eksempel biler, byggevarer og selv hele bygninger. Ifølge Phys Link, disse kontaktene utnytte en grunnleggende hydraulisk prinsipp, kjent som Pascals prinsipp, som den franske vitenskapsmannen Blaise Pascal utviklet i det 17. århundre. Prinsippet sier at hvis du bruker kraft til en flytende innsiden av en liten sylinder, vil du være i stand til å generere en større kraft fra det samme trykket i en større sylinder. Så når du trykker ned på pumpen eller spak av en hydraulisk jekk, er du klemme væske ned i en liten sylinder, og pumpe det inn i en større en via slange. Den resulterende trykket er stort nok til å løfte utrolig tunge gjenstander, selv om den relative styrken du trenger for å søke er liten.
Dental og Barber Stoler

Ifølge Londons Science Museum, oppfant den amerikanske tannlegen Basil Wilkerson justerbar hydraulisk stol i 1877, som mange mennesker, spesielt tannleger og barberere, fortsatt utnytte i dag. Stolene fungerer akkurat som hydrauliske pumper. For å heve en, og dens sittende passasjerer, må du skyve på en hevarm, som i sin tur presser væske i en liten sylinder. Jo større sylinder, i dette eksempel, er festet til undersiden av setet. Så kraften du genererer skyver stolen oppover.
Cardiovascular System

Den menneskelige hjerte-systemet, samt sirkulasjons systemer av mange andre organismer, er også gode eksempler av hydrauliske systemer. I denne type av naturlig hydraulisk system, tjener hjertet som en sentral pumpe, som sender ut oksygen til kroppen ved hjelp av et trykksatt fluid, blod. Denne væsken går gjennom trange rom:. Arterier og vener

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/58073.html

Previous:
Next:

auto Bremser