Fordelene av motorblokker

Motor blokker kommer i alle former og størrelser. Noen er ment for absolutt styrke og stivhet, mens andre er konstruert bare for å gjøre jobben sin samtidig som bønne-tellere lykkelig. Hver produsent gjør sitt beste for å designe og bygge motorer å utmerke seg på visse ting, selv om mange av disse fordelene kommer på noen kostnader i vekt, stivhet eller den økonomiske bunnlinjen. Sylinder Count

Generelt sett, jo flere sylindere en motor har, jo jevnere og mer kraftig den vil bli. Motorer med et stort antall små sylindere arbeider jevnere fordi kraften i hver sylinder på forbrenning overlapper med de andre. Som sådan, vil ingen sylinder stadig føre motoren til å riste under en belastning. I tillegg, små sylindere bety små stempler, så det er mindre masse til å flytte opp og ned. Lav "stempelkompressorer massene" likestille til høyere turtall og mer hestekrefter.
Konfigurasjon

rekkemotorer er vanligvis jevnere kjører enn V-konfigurerte motorer, først og fremst fordi de er lettere å balanse enn andre motiver. Rekkemotorer (som krever kun ett topplokk, eksosanlegg og kamaksel, hvis overhead-cam i design) er også vanligvis billigere å konstruere og bygge enn V-konfigurerte motorer. Men V-konfigurerte motorer generelt ta opp mindre samlet plass enn equivalently størrelse inline motorer. For eksempel, er en Chevrolet small block V8 nesten nøyaktig samme lengde som en Honda Inline 4, og er bare omtrent fem inches bredere (når du redegjøre for Hondas innsug og eksos manifolder).

Material

Kort sagt, er aluminium lettere, men jern er vanligvis sterkere og mer spenstig. Iron styrke kommer ikke bare fra sin tetthet, men også fra det faktum at krystallstrukturen kan absorbere mer sjokk og våren tilbake i form (har mer "formbarhet") enn mer sprø aluminiumslegeringer, som generelt har en tendens til å knuse når overbelastet. Mens enkelte aluminiumslegeringer kan overstige duktilitet av jern, er aluminium selv vanskeligstilte i denne forbindelse
hoved Caps

hoved caps kommer i to grunnleggende varianter:. Standard og kryss -boltet. Standard viktigste caps bruke enten to eller fire bolter eller studs satt vertikalt i blokken for å holde veivakselen på plass, og har vært bransjens standard for omtrent like lenge som motoren har vært rundt. Cross-boltet viktigste caps (som de som brukes på den originale Chrysler rase Hemi og GM LS1 motorer) bruker et annet sett av horisontalt monterte bolter å knytte de viktigste caps inn i blokken. Cross-boltet strømnettet er universelt foretrukket for racing applikasjoner fordi de ikke bare øke motorblokk styrke og hestekrefter kapasitet, men også holde veivakselen seg mer stabil på høyt turtall og under tung belastning. En stabil veivaksel vil vri og bøye mindre under tung belastning, så det vil være langt mindre sannsynlig å bryte enn en mindre stabil en.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/95372.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger