Coil Spring Suspension Techniques

En suspensjon gjør akkurat hva det høres ut som den gjør: suspendere bilens karosseri og kontrollere dens bevegelser. Suspensjonen styrer også hjulene, i særdeleshet deres orientering til kroppen og posisjon inne i hjulet brønner. Spiralfjærer en slags kombinert enhet, med bøying styring og støtte av en bladfjær i kombinasjon med den presise vridning kontroll av en torsjonsstav. Imidlertid kan vårens grunnleggende effekt endres avhengig av hvordan den er montert og hvor. Offset skruefjær

Et offset skruefjær er en som legger på en annen bue enn støtdemperen, som er en tilnærmet sann når som helst at en støtdemper ikke er montert på innsiden av spiralfjæren selv. Dette er ofte tilfelle med faste aksler, hvor spiralfjæren sitter på toppen av akselen og støtdemperne bolt til akselens rør og understell på et annet sted. Forskyvningen ordningen er allsidig og lett å ingeniør, men tvinger støtdemper å opptre som en annen kontroll arm i suspensjon. Dette kan indusere uønskede suspensjon bevegelse eller aksel rotasjon, og er nesten alltid dårligere enn en gjennom-spiral eller coilover ordning.
Gjennom-Coil utestengelse

Gjennom-spiral suspensjoner er populære for to grunner. Den første er emballasje, med støtdemperen montert inne i spolen, er festet til akselen eller lavere kontroll arm i den ene enden og chassiset ved den andre, kan auto ingeniører frigjøre plass ved å eliminere behovet for ekstra svingmetall på akselen og chassis. Det andre er at gjennom-spoler holde våren og sjokk på samme akse av bevegelse, noe som gjør den faktiske kontroll armene til å diktere suspensjon bevegelse.
Gevind utestengelse

coilovers er funksjonelt lik gjennom-spiral konfigurasjoner, men er helt selvstendig. En strut er den vanligste typen coilover, fungerer som en kombinasjon våren, sjokk og øvre kontroll arm. Mens begrepene brukes ofte om hverandre, MacPhereson avstiverne forskjellig fra coilovers - i det minste i den moderne sammenheng - ved at de bolt direkte til toppen av akseltappen og virker som en øvre styrearm. Ettermarkedet coilovers erstatte aksjen coil spring, men arbeide sammen med de hatt kontakt kontrollgruppene. Entusiaster tendens til å foretrekke coilovers fordi de gir mulighet for enkle justeringer i kjørehøyde, støt dempende og våren rate.
Pushrod utestengelse

Også kjent som "bell-krank" suspensjon, er denne typen vanligvis reservert kun for seriøse ytelse og racing bruk, hvor hver unse av uavfjæret masse teller. Uavfjæret masse er noe dødvekt som hviler direkte på rattet og er ikke kontrollert av fjærene. Dette inkluderer hjulet, dekk, brems rotor, wheel hub og - i de fleste tilfeller - våren og sjokk. Uavfjæret masse gjør at suspensjonen langsommere til å reagere, og mer vanskelig å kontrollere.

En støtstang suspensjon utnytter en støtstang forbundet med den nedre arm kontroll i den ene enden og spissen av en V-formet dreietapp (kalt en klokkeformet sveiv ) på den andre. Basen av at "V" svinger på en bolt på chassiset, og den andre spissen kobles til en coilover montert horisontalt i kabinettet. Med denne ordningen, hviler bare den lette pushrod på nedre kontroll arm; vekten av coilover forblir på chassis

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/87321.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger