Funksjonen til en Bil Air Filter

Alle veien pågående biler har et luftfilter montering av noe slag. Disse enkle, men avgjørende apparater er beregnet for å holde støv og rusk vei ut av motoren. Selv ørsmå støvpartikler kan skade en motorens delikate innvendige når det blir utsatt for den ekstreme varmen fra forbrenning; disse motorene som bruker interne sensorer for bensininnsprøytning er enda mer utsatt. Formål

Luftfiltre bruke en rekke medier, men den grunnleggende ideen er å la så mye luft som mulig inn i motoren mens fangst noe som kan skade den. Denne tilsynelatende enkle oppgave er faktisk ganske mye mer komplisert enn det høres ut. Motorens vakuum gjør sitt beste for å trekke alt gjennom luften filteret små hull.
Funksjon

Nesten alle luftfiltre er som garn. Ideelt sett ville luften filteret hull bare være stor nok til å passere de enkelte oksygenatomer gjennom, med unntak av noe som ikke er nødvendig for forbrenning. Dette vil også inkludere nitrogen atomer i en perfekt verden (som utgjør om lag 78 prosent av vår planets atmosfære i volum). Egentlig er dette ikke fysisk umulig, oksygenatomer er fysisk mindre enn nitrogen-tallet og langt mindre enn støv og partikler
Hensyn

Selv om det ville. være teoretisk mulig å bygge et oksygen-atom-filter, er det faktum at "tråder" (molekyler) som brukes til å lage "net" ville være mye større enn hullene gjennom hvilket oksygenet passerer. Dette ville utgjøre en alvorlig hindring for luftstrømmen, det grunnleggende problemet for noen luftfilteret. Hvis, for eksempel, brukte du et filter med 4 micron brede hull (en støv partikkel måler ca 5 mikron), vil du måtte bruke tråder som var om 1/30th bredden av et hårstrå til å passere så mye luft som du blokkerer.
pleating

La oss si at du skulle bygge et filter for å fange støvpartikler (5 mikron) som bruker den tynneste av menneskelig hår (ca 50 mikron ) som et filtermateriale. Nå, la oss anta at motorens hovedopptaket er et 4-by-4 tommers torget. Man skulle trenge en filteroverflate som var ti ganger større enn innløpsventilen å passere tilstrekkelig luft, som kommer til rundt 13-av-13 inches, fordi håret er ti ganger tykkere enn hullene. Det er ikke et stort beløp, men tilstopping gjør det langt fra tilstrekkelig. Når filteret begynner å fange disse støvpartikler, reduserer antall hull gjennom hvilke luft kan passere eksponensielt, som krever en større og større filter som tiden går. Det er av denne grunn at produsentene fold (fold) filtermediet tilbake på seg selv hundrevis av ganger. Dette sikrer at det er nok hull i filteret for å passere luft selv etter flere år med støv fangst.
Materialer

Filtre kan være laget av flere forskjellige materialer. Den vanligste er tørt papir eller bomull gasbind, men andre alternativene inkluderer skum og olje-impregnert bomull. Skumfiltrene typisk flyte godt, men er ikke veldig holdbare. Oljen i olje-impregnert bomull filtre hjelper støvpartikler å holde seg til fibrene, noe som betyr at hullene kan være større for å flyte mer luft. Mange ettermarkedet ytelse filtre er av denne typen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/84056.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger