Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Deler av en lastebil

Lastebiler er kjøretøyer som brukes til å gjennomføre en rekke last. De har motorer tilpasset til vekten av lasten, og den avstand den trenger å bli transportert, et legeme formet for å bære lasten og enkelt aktivere dens lasting og fjerning, og et førerhus hvor driveren og eventuelle passasjerer kan sitte. Body

Tippbil gjøre bruk av en hydraulisk arm for å løfte åpen toppet kroppen i den ene enden. Varene frigis gjennom bakluken. Box funksjonsfriske lastebiler har en stiv kropp med solide sider. Entry er gjennom bakenden via dører eller rulleporter. Ha Gardin-karmer en stiv ramme i form av en boks, deres myk-curtained sider gjør at varer kan være mer lett-lastes og losses. Flat-sengs lastebiler frakte varer på plattformen kroppen på baksiden. Transportør som kreves for å bære varer som trenger kjøling eller frysing vil ha organer som kan være temperaturregulert. Lastebiler med en ekstra del som strekker seg over førerhuset er kjent som Luton peak organer. Likene av tankbiler består av en fast montert tank som brukes i sikker transport av gasser, pulver og væsker.
Transmission

Overføringen består av et komplekst sett av tannhjul som overfører motorens dreiemoment gjennom til drive-hjul. Små lastebiler bruke enten en automatisk eller manuell girkasse med synchronizers å sikre at tennene girene mesh sammen. Større lastebiler kan bruke manuelle girkasser uten synchronizers. Disse krever sjåføren å enten skifte gir med bruk av clutch eller gjøre bruk av en metode der girene er synkronisert ved å ruse motoren før engasjerende giret. I USA, store lastebiler vanligvis har mellom ni og 15 gir. I Storbritannia, de med manuell girkasse har mellom åtte og 12 gir.

Cab

Drosjer er der sjåføren og passasjerene sitter. I små lastebiler, disse er enten standard dag drosjer eller mannskap drosjer. Crew drosjer kan innkvartere flere personer, men vil redusere den tilgjengelige plassen for lasting varer. Noen drosjer har en sovekupé slik at føreren kan hvile under lange reiser. Drosjer er oftest bygget enten over motoren eller bak den. Cab-over-motor design redusere den totale lengden av en lastebil, slik at de er mer nyttig i områder der snuplass er begrenset. Noen spesialiserte lastebiler - for eksempel de som finnes på flyplasser eller frakt meter --- er utformet med cab bygget ved siden av motoren
Engine

En lastebil skal ha. en motor som matcher sin tiltenkte bruk. Ideelt sett bør de drives slik at maksimalt dreiemoment oppnås ved de mest brukte turtall. Som en generell regel, vil motorer beregnet for bruk over lange avstander eller ved høye hastigheter være kraftigere. Mens noen mindre lastebiler kan være bensindrevet, praktisk talt alle større lastebiler kjører fra diesel. Hybrid-elektriske motorer blir stadig mer vanlig som drivstoff prisene øker og på grunn av miljøhensyn.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/143886.html

Previous:
Next:

Trucks