Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Typer lastebil overføring

De første bil selskaper begynte å selge sivile lastebiler i 1900. I pre-verdenskrig era, ble de to-trinns girkasse som oftest brukes i lastebiler. Ettersom tiden marsjerte videre, lagt produsentene flere hastigheter å gjøre lastebiler raskere. I dag kan en manuell girkasse har fem eller seks hastigheter. Automatic Transmission

semi-automatisk girkasse ble først produsert i Tyskland i 1900 for marine applikasjoner. Det var ikke før 1937 at den første semi-automatisk girkasse ble produsert for sivile lastebiler i Amerika. Disse tillatt for enklere og tryggere å skifte mellom girene. I 1948 innførte Oldsmobile den første virkelig automatgir. Med automatgir, slår en enhet girene, i stedet for sjåføren.
Fem-trinns manuell girkasse

manuell femtrinns girkasse er vanlig i lastebiler fra slutten av 1980-tallet til tidlig 90-tallet. Det er flere merker av femtrinns håndbøker med ulike kroppstyper. En bjelle-stil kropp brukes til å huse aluminium casing. Den grunnleggende overføring kroppen stilen ligner på de fire-trinns girkasse, men er større og fullt synkronisert.
Seks trinns manuell girkasse

Den ekstremt kraftige seks -trinns girkasse er mye større enn de fem hastighet, men også bruker bjelle stil kropp boliger. Alle tannhjul er fullstendig synkronisert, og kan brukes i to-eller firehjulstrekk. Med sendinger veier oppover på 260 pounds, de kan håndtere lastebiler som veier opp til 26.000 pounds. Sekstrinns manuelle girkasser finnes i for eksempel Ford og Dodge super duty lastebiler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/143655.html

Previous:
Next:

Trucks