Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Commercial Truck Fuel Economy

Traktortilhengere er de største lastebil-fuel brukere i landet, trumping SUVer, pickups og varebil eierskap (kombinert) med over to til en. Når tusenvis av lastebiler kan gå gjennom over 1,5 millioner fat drivstoff per dag, selv små endringer i traktor-tilhenger drivstofføkonomi kan ha en stor innvirkning på landsdekkende oljeforbruk. Effektivitet

Mens et gjennomsnitt på syv mpg (økonomien i en Kenworth T2000 på flatt land) kan virke lite imponerende av noen standarder, det er helt utrolig når sammenlignet med den gjennomsnittlige bil. Det viktigste å huske på er at de fleste trailere få den syv mpg mens haling 40 000 + pounds av frakt, for en kombinert lastebil /frakt totalt på 80.000 pounds, det er en gallon drivstoff brennes per mil på 11,428 pounds. Til sammenligning vil en gjennomsnittlig £ 4500 SUV må få 124 mpg for å se det samme drivstoff /vekt effektivitet.
Historie

Big lastebil drivstofføkonomi var ganske dystert alle veien gjennom 1970-tallet, ville svever på eller under hva likestille til ca 2 mpg med dagens £ 80,000 vekt begrensning (eldre lastebiler sjelden så over 50.000 pounds). Økonomi så en skarp kurve oppover på slutten av 1970-tallet, og stadig økt fra et gjennomsnitt 5,3 mpg i 1981 til om lag 6,2 i 1999. Drivstofføkonomi så en stupbratt drop-off til ca 5,5 mpg i 2000, som var delvis på grunn av innføring av lav svovel diesel og strammere EPA restriksjoner på utslipp.

Lastebil Aerodynamikk

Når du ser på lastebil drivstofføkonomi, må du forstå en primær ting: alle chassis (uavhengig av produsent) er i utgangspunktet det samme, og noen lastebil kan ha noen form for motor. Som sådan, kanskje det største området for forbedring for de fleste lastebiler lå i karosseriet (aerodynamikk). Når Kenworth introduserte sin super-slick T2000 i mai 1996, de som kjøper det funnet sin drivstofføkonomi skyte i været fra et gjennomsnitt på 5,5 mpg til nesten syv. Som et spørsmål om faktum, representerte de tre årene etter T2 debut den skarpeste klatre i gjennomsnittlig lastebil drivstofføkonomi i nedtegnet historie.
Transmisjoner og skiftende

siste årene har sett spredning og aksept av automatiserte overføringsteknologi, en stor velsignelse for økonomien. Automateds er i hovedsak bare datastyrte manuelle girkasser som arbeider med motoren styringsdatamaskin å optimalisere skiftet poeng og giring for den beste økonomien og akselerasjon. Mens PC-optimalisert skiftende vilje i seg selv øke kjørelengde, gjør automatisert systemets evne til å justere motoreffekten til girutveksling det langt mer effektiv enn den beste føreren noensinne kunne bli.
Future

Ifølge National Commission on Energy Policy, kan vi forvente drivstofføkonomi å klatre til en all-time high på 9,5 mpg av 2015. Automatiserte girkasser spille en stor rolle i det nummeret, men båt-tailed tilhengere (de skrå bak for mindre luftmotstand), økt motorens effektivitet og bruk av mer drivstoffeffektive super-brede dekk (i stedet for de soner som tradisjonelt er brukt ) er også delvis ansvarlig. Veldig brede "super enkelt" dekk har alltid vært mer effektiv enn duals, men sjåførene har tradisjonelt foretrukket redundans av doble dekk for enkelhets etter en blow-out. Imidlertid har moderne dekk teknologi og veihjelp programmer laget super-brede dekk en tryggere og mer attraktivt alternativ for sjåfører og selskaper likt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141042.html

Previous:
Next:

Trucks