Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 1998 Honda Civic

Honda Civic motorene bruker standard motorolje å smøre de bevegelige delene og hjelpe spre varme. Siden oljen er stadig utsatt for høye temperaturer, degraderer den over tid og begynner å miste det smørende egenskaper. I tillegg kan oljen bli mettet med motor oppsamling og alle urenheter som har gjort det i systemet. Denne oppsamlingen av rusk og tap av smørende egenskaper betyr at det ikke lenger fullt beskytter motoren og må endres for å unngå skade. Du trenger:
skiftenøkkel
Oil dryppformen
Oljetappeplugg pakning
oljefilter skiftenøkkel
Olje filter
5 qts. 5W-30 SAE motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Locate bunnpannen. På Honda samfunnskunnskap, det ligger under bilen bak radiatoren og er nesten dødt sentrum. Det er en omtrent rektangulær metallboks og er på den laveste delen av fronten av bilen.
2

Plasser olje drypp panne under bunnpannen.
3

Bruk skiftenøkkel for å fjerne oljen bunnpluggen. Dette er plassert på førersiden av bunnpannen bakover. Det ser ut som en bolt hode med seks sider. Roter pluggen mot klokken til det løsner. Oljen vil begynne å renne fra pannen. La oljen renne til det ikke mer kommer fra bunnpannen.
4

Fjern dryppformen fra undersiden av bilen og sett til side.
5

Tørk av oljen renne pluggen og hullet i bunnpannen inn i hvilken det skruer. Plasser den nye pakningen på bunnpluggen og skru pluggen inn i bunnpannen. Fullfør stramme den med skiftenøkkel.
6

Finn oljefilteret. Den vil bli plassert direkte over bunnpannen. Filteret er en stubby sylinder som ligger i samme retning som oljepluggen. Ha olje filternøkkelen rundt enden av filteret og rotere mot urviseren før den bryter løs. På grunn av begrenset plass, må den fjernes resten av veien for hånd.
7

Fjern pakningen ring fra innsiden kanten av det gamle filteret. Sørg for at det er fritt for rusk og smøre det med en liten mengde ren olje. Plasser pakningen i det nye filteret, det skal bare ligge inne den åpne enden av filteret
8

Plasser den nye filter der du fjernet den gamle.. Det er en kort bit av metallrør i midten av dette område, så sørge for at den går inn i sentrum av filteret. Trekk til filteret ved å dreie med urviseren så langt du kan for hånd, og stram resten av veien med filter skiftenøkkel.
9

Fjern oljepåfyllingslokket ligger på ryggen, høyre side av motorblokken nærheten av "A" i Honda. Plasser en trakt i den eksponerte rør og tilsett 5 qts. av 5W-30 SAE motorolje. Fjern trakten og skru lokket på igjen tett.
10

Trekk motorolje peilepinnen. Det er foran motorblokk, litt til venstre for sentrum. Tørk av olje fra peilepinnen og sett den tilbake i røret. Trekk den ut igjen og sikre at oljenivået er mellom de to prikkene boret inn i hullet. Sett på peilepinnen inn i røret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133123.html

Previous:
Next:

oljeskift