Slik installerer en 3,1 V6 toppakning

General Motors introduserte 3,1-liters V-6 motor i produksjon i 1988. Gjennom årene utviklet GM flere forskjellige varianter av denne motoren, for eksempel L82 funnet i Pontiac grand am og LH0, standard i Chevrolet Camaro. Mens noen versjoner av 3,1-liters V-6 var drivstoff-effektiv, naturlig pustende motorer, tilbudt GM turboladede kraftstasjoner i noen av sine biler. Bytte toppakning på motoren din vil hindre eventuelle eksisterende lekkasjer fra repeterte under drift. Uansett hvilken modell motoren er i bilen, kan endre en toppakning gjøres hjemme med de riktige verktøyene. Du trenger
toppakning
Wrench satt
Momentnøkkel
flat skrutrekker
tom beholder
Tenger
pakning fugemasse
Engine avfettingsmiddel
Linen klut
Vis flere instruksjoner
fjerning
en

Åpne panseret og skru bolten som holder den negative kabelen til bilens batteri. Flytt denne kabelen ut av veien slik at den ikke forstyrrer resten av denne fremgangsmåten. Stanse elektrisk strøm gjennom motoren vil sikre et trygt miljø til enhver tid.
2

Fjern servostyring cap på slutten av drivstoff rail å avlaste trykket i drivstoffsystemet. Sett denne lua til side for senere bruk.
3

inn en tom beholder under motorens radiator. Vri av den radiator lokket før den er fjernet. Dette vil tillate kjølevæske inne å flyte lettere. Trekk pluggen fra hullet med hånden din og la alt av kjølevæske renne ned i beholderen. Bytt bare tappepluggen når all kjølevæske har drenert.
4

Etikett alle slanger og elektriske ledninger slik at det er ingen forvirring når du installerer disse delene. Trekk vannpumpe slange med en tang sakte fram fjernet. Koble fra ledningene som kommer ut fra dynamo, fjerne dynamo bolter og sette denne delen til side for senere bruk. Løsne eventuelle gjenværende elektriske ledninger som kobles til inntaket manifold av kjøretøyet.
5

Løsne skruene som holder inntaket manifold til motorblokk og løft opp. Lirke head gaskets utenfor topplokk og løft langsomt.
6

skrapes skitt eller annen oppbygging med en plast skrape. Området hvor den nye toppakning vil montere må være helt ren før du installerer. Om nødvendig, bruk motor avfettingsmiddel med et linklede. Påfør rikelig til den er ren.
Installasjon
7

Coat toppen og bunnen av hodet pakninger med pakning fugemasse for å hindre lekkasjer. Plasser den nye sjefen pakninger, ett om gangen, på toppen av sylinderen portene på motoren din. Sørg for at alle hullene perfekt justert.
8

Plasser gamle inntak manifold tilbake i posisjon på motorblokken. Stram Hver av boltene én omdreining om gangen for å sikre jevn belastning plassert på motoren. Stram de øvre boltene til 18 fot-pounds av dreiemoment og den nedre bolter til 9,5 fot-pounds av dreiemoment å sikre.
9

Fest alt av elektriske ledninger, slanger og motordeler som ble fjernet under denne prosessen.
10

Hell kjølevæske tilbake i radiatoren og sett på lokket når dette er fullført. Erstatte servostyring cap.
11

Skrue på bolten å feste negative tilkobling til motorens batteri.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131572.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil