Corvette ZR1 bremsen

The Corvette ZR1 er en ikonisk bil som først dukket opp i 1969. I tiårene etter, er det fortsatt en bil med betydelig prestisje i både utseende og ytelse. Mens slagordet er et fast innslag i Corvette historie, har bilene betydelig utviklet seg, slik at ZR1s fra ulike produksjons år kontrast i en rekke måter. Stoppmekanismen og håndtering i disse kjøretøyene er ett element som har både fornøyd og skuffet ZR1 eiere gjennom årene. Forringelse

Før 2009-modellene, var de ZR1 bremsesystemene ofte gjenstand for eier modifikasjoner på grunn av deres dårlige prestasjoner. Problemene i hovedsak presenteres etter aggressive oppbremsing hendelser på høye hastigheter. Symptomer inkluderer brems støy og større samlet forverring fra stress. Bytte bremsekalipere er vanlig middel for disse modellene. Som en bonus til økt brems ytelse, kalipperne har større visuell appell til mange eiere.
Tilbakekalling

I 2004 var det over 40.000 Corvettes underlagt en formell tilbakekalling av National Highway Traffic Safety Administration for en rekke problemer. Blant dem, skade på hydraulisk brems slangen fra produksjon feil. Enkelte skiver laget av feil materiale ble funnet å bryte av og betydelig skade mange deler i bilen, som fører til redusert brems ytelse og en potensiell krasj. Forhandlere erstattet disse delene i berørte biler.
Racing
p Som mange Corvette ZR1s er kjøpt med racing track ytelse i tankene, disse bilene trenger ofte modifisering for å forberede kjøretøyene for strengere forhold. Bremsene er en stor bekymring, og omfattende utskiftning anbefales. Prisene varierer over tusenvis av dollar, og noen ganger ekstra komponenter, herunder styring slåsshansker, trenger utskifting for å imøtekomme de forbedrede bremsesystemer. I noen tilfeller må parkering pause også utskifting eller fjerning for å tillate de nye bremsene.
2009

Corvette ZR1 introdusert for 2009 har en robust overhaling til bremsesystem som har gledet eiere og anmeldere. De nye karbon-keramiske bremser er et vanlig samtaleemne i utviklingen av denne bilen, som resultatene deres er dramatisk forbedret i forhold til tidligere ZR1 modeller. En test viste 60 km /h til full stopp i bare 96 fot. Det samme bremsesystem er funnet på dyrere biler, inkludert Ferraris.
Ceramic Brake Vedlikehold

nye keramiske bremser utformingen av Corvette ZR1 modeller krever en annen tilnærming til omsorg og vedlikehold enn tidligere år. Spesielt brake rotors er følsomme for mange kjemikalier, og ekstra forsiktighet er nødvendig for å sikre at hjulet rengjøringsmidler, dekk rengjøringsmidler og brems rengjøringsmidler gjør ikke kontakt med rotorene. I tillegg kan rotorene skape nye eller forskjellige lyder fra bremsemekanisme. Dette er ikke å bli tolket som feil, og bør ikke tas opp med mindre brems ytelse også lider.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125069.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil