Slik installerer en Intake Manifold for en 1998 4,3 Vortec

Etter en lang historie med å utvikle høytytende motorer for forbrukeren auto markedet, General Motors utviklet en linje av drivstoffeffektive fire-, seks-og åtte-sylindrede motorer. Denne serien, kalt Vortec, ble tilgjengelig som en standard drivkraft i mange gm lastebiler og sport nyttekjøretøyer. I 1998, inkludert Chevrolet den 4,3-liters Vortec V-6 i sin Blazer og S-10 linjer. Nå over et tiår gammel, må denne motoren være riktig innstilt og vedlikeholdes for å sikre effektiv drift. For å opprettholde en stabil eksosanlegg, vil erstatte inntaket manifold og manifold pakning forbedre ytelse og drivstoffeffektivitet. Du trenger
Replacement inntak manifold og pakning sett
Wrench satt
Motorkjølevæske
Flytende container
Kjemisk Sealant
lærret
Hansker
Show Flere Instruksjoner
fjerning
en

Koble batteriet til 4.3L Vortec ved å fjerne den negative kabelen fra batteriet med en skiftenøkkel. Det er viktig å skjære av elektrisk strøm til motoren før vedlikehold og å installere den nye inntaksmanifold. Unnlatelse av å koble fra batteriet kan resultere i store skader.
2

Fjern radiatorlokket å la kjølevæske inne til å flyte lettere mens drenering. Plasser en kjølevæske renne pannen under radiatoren og ta ut bunnpluggen, som ligger på bunnen av radiatoren. La hele av kjølemiddelet fra radiatoren renne ned i beholderen. Sett på radiatorlokket og tappepluggen når du er ferdig med dette trinnet.
3

Fjern luftfilteret systemet og koble sensoren fra motoren med hånden. Disse deler må være lokalisert på passasjer siden av motoren. Hold alle deler og maskinvare sammen, lage et notat hvor hver komponent går for senere montering.
4

Koble stasjonen beltet, dynamo, tennspolen modul, spjeldhus og alle vedlagte maskinvare og kabler til disse komponentene. Fjerning vil kreve flere nøkler i forskjellige størrelser.
5

Tag alle slanger og elektrisk og fjern deretter fra manifolden. Disse slanger og ledninger kan fjernes ved å trekke dem av med hendene. Igjen er det viktig at du noterer hvor disse delene går for montering etter at du har installert den nye inntak manifold. Koble drivstoff linjer fra injektorene.
6

skru fra hverandre inntak manifold og fjerne det fra Vortec motorblokk med riktig nøkkel. Rengjør inntak manifold området grundig med en disponibel fille. Kast den gamle inntak manifold pakning. Denne delen skiller inntak manifold fra motorblokken for å sikre en stabil motor temperatur.
Installasjon
7

Monter den nye inntak manifold pakning på plass. Pluggene av pakningen vil stille opp med topplokk porter. Avhengig av inntaksmanifold pakning produsenten, kan et kjemisk tetningsmiddel for O-ringen være nødvendig for å binde dette stykke til blokken ved. Nyere, trenger ytelse manifold pakninger krever ikke dette tetningsmasse.
8

Plasser den nye inntak manifold på toppen av den nylig installerte pakningen. Skyv manifold før den er justert perfekt med pakningen.
9

Installer inntak manifold bolter og stram, komprimere O-ring av manifolden. Torque bolter med til 11 fot-pounds av press med en momentnøkkel.
10

Koble drivstoffslanger til injektorer og rails. Monter slanger og throttle body tilbake på plass ved hjelp av hånden din.
11

Monter alt av elektriske ledninger og inntak deler som du fjernet for å få tilgang til inntaket manifold. Fyll opp radiator med kjølevæske ved ganske enkelt å helle ut innholdet i beholderen tilbake inn i radiatoren. Start Vortec motoren og la den gå i ca 10 minutter. Kontroller for lekkasjer i inntaksmanifold samt luftinntaksystemet. Legg mer kjølevæske etter behov.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131392.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil