Slik reparerer Engine Knocking

Hvis kjøretøyet opplever overdreven risting og vibrasjoner, dette peker på et alvorlig problem. Det kan være flere årsaker til at motoren vibrasjoner, kan noen av dem signalisere ineffektivitet eller den forestående svikt i ett eller flere av motorens kritiske komponenter. Å vite hvordan man skal diagnostisere og, i noen tilfeller kan reparere motoren knocking bidra til å spare tid og penger ved å unngå kostbare mekaniker avgifter. Du trenger
OBD II scanner
OBD Jeg oversetter
Replacement sensorer
Stikknøkkel satt
Momentnøkkel
Wrench satt
Bil ramper
Floor jack
Jack står
Vis flere instruksjoner
en

Plugg inn OBD II (on-board diagnose) skanner til OBD II-porten, som vanligvis er plassert i nærheten av rattstammen. Mange modeller har OBD II porten på venstre side av under-konsollen på førersiden dash, i nærheten av døren. Hvis bilen ble produsert før 1994 produksjonsår, må du kanskje bruke en OBD jeg oversetter, som kan plugges inn i OBD II scanner.
2

Slå på skanneren, som kan kreve at du snu bilen til "Akk", og lese kodene som vises. Bruk en manual som følger med skanneren til å oversette kodene.
3

Erstatt alle sensorer som kommer opp i OBD II scan. Flere sensorer arbeider sammen for å hjelpe brann og gang tenningen prosessen for motorens forbrenning. Knock sensor hjelper særlig å føle motorens vibrasjoner og regulere timing i samsvar, og kan forklare at motoren vibrasjoner hvis sensoren ikke er bestått. Du må kanskje fjerne flere komponenter og motordeler for å få tilgang til spesifikke sensorer, avhengig av merke, modell og motor design. Du kan også bli nødt til å heve bilen på bil ramper for å få tilgang til undersiden av motoren for å fjerne og erstatte enkelte sensorer.
4

Bytt motor og girkasse mounts hvis nødvendig. Denne prosessen kan variere fra bil til bil, men det dreier seg som regel ved hjelp av en eller to gulvet jekker for å støtte vekten av motoren mens unbolting en eller flere motorfester. Hver motor mount har også sin egen isolator og gummipropp materialer, som er kritiske til motoren mount fungerer. Mislykkede motorfester ikke nødvendigvis føre til skadelige andre motorkomponenter og er ikke en fiks kritisk til riktig funksjon av bilmotoren.
5

Inspiser harmonisk balancer, som er koblet til veivakselen via en drivremmer og tjener til å redusere og absorbere noen av vibrasjoner forårsaket av veivakselen selv. Løsne og fjern drivremmen ved å vri på beltestrammeren bolt. Unbolt harmonisk balancer med momentnøkkel og inspisere isolator komponent, som skal være i god form. Erstatte harmonisk balancer hvis isolasjonen er sprukket eller viser tegn på slitasje, eller hvis den mangler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130527.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil