Metriske Torque spesifikasjoner for bolter

Produsenter av bolter og /eller maskiner etablere dreiemoment spesifikasjoner for sine komponenter og muttere og bolter som holder dem sammen. Bolt dreiemoment, mengden kraft som kreves for å stramme en bolt, er oppført i henhold enten til Society for Automotive Engineers (SAE), som bruker oss målinger, eller til metriske enheter. Identifikasjon

metriske bolt størrelser er oppført i henhold til diameter, avstand mellom tråder og lengde. En bolt kan være oppført som 12 x 1.75 x 30. Dette indikerer at bolten har en diameter på 12 mm, at avstanden mellom hver bolt tråden er 1,75 mm, og at bolten er 30 mm lang.

Det metriske system, blir boltene gitt karakterer i henhold til sin størrelse , komposisjon og design. Karakterene, eller klasser, inkludere slike vanlige de som klasse 8.8 og 10.9.
Torque

Ulike bolt størrelser og karakterer har ulike dreiemoment spesifikasjoner. For eksempel 6 mm bolter med 10,9 grade har et maksimalt dreiemoment verdi på 10 fot-pounds, mens samme størrelse bolter med 12,9 grade har et maksimalt dreiemoment verdi på 12 fot-pounds. Rådfør deg verkstedhåndbok for de mest presise oppføringer.
Formula

å bestemme dreiemoment selv, følger formelen T = K x U x D x P, hvor T er dreiemoment, er K 1.33, er U friksjonskoeffisienten, er D diameter og P er forspenning.

Bruk 0.2 som friksjonskoeffisienten for un-lubed bolter og 0,09 for lubed bolter.

å bestemme forspenning, ta publisert ultimate styrken på bolten, multipliserer det med bolten i tråd området og med 2/3.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129924.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil