Hvor å Endre og skylle frostvæsken på en Toyota 4Runner

The Toyota 4Runner er en full-sized SUV som har vært i produksjon siden 1984. Frostvæsken på en 4Runner hjelper spre varmen fra motoren. Fordi den har et høyere kokepunkt enn vann, holder frostvæske opp bedre under ekstreme forhold. Typen av frostvæske som brukes i 4Runner vil variere avhengig av modell år og motor i kjøretøyet. Konsultere bruksanvisningen før du endrer frostvæske for instruksjoner om hvilken frostvæske å kjøpe. Du trenger
Bucket
pipenøkkel
vannslange
plastbeholdere med lokk
Destillert vann
Kjølevæske
Vis flere instruksjoner
1

Parker 4Runner på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. La motoren avkjøles i 30 minutter.
2

Åpne panseret og skru det fast med hette prop. Åpne radiatorlokket å lette trykket på kjølevæsken linjene.
3

Plasser en bøtte under radiatoren tappekranen. Ta ventilen med en pipenøkkel og la alt på kjølevæsken renne ned i bøtta.
4

Hell vann i radiatoren med en vannslange koblet til en utendørs tappekran. Bare tillate det å kjøre for en liten stund. Ikke la bøtte overløp.
5

Tøm bøtta i en plast container. Frostvæske er dødelig, og bør ikke lagres i åpen beholder der barn eller dyr kan nå den.
6

Fortsett å kjøre vann gjennom radiatoren til den øser ut ren. Slå av slangen om bøtta blir halvfull, fordi det er vann i radiatoren vil fylle resten av bøtta. Det kan ta noen fulle bøtter å fullstendig tømme radiator av sediment, så tom bøtte når det fyller og fortsette prosessen.
7

Bytt lenseventil med en pipenøkkel. Fylle radiator med en blanding av like deler frostvæske og destillert vann. Ikke bruk vann fra springen fordi sedimentet og mineraler i vann fra springen kan bygge opp i radiatoren.
8

Start 4Runner og skru varmen kontrollene på høy varme. La motoren gå i to minutter, og deretter fortsette å fylle radiator. Når motoren går, vil kjølemiddelet bli presset gjennom linjene, noe som gjør plass til mer kjølevæske i radiatoren. Når radiatoren er full, settes radiatorlokket igjen, og dytt ned og vri for å sikre den.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129634.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil