Ulempene ved manuelle girkasser

Manuelle girkasser er også kjent som "stick-skift." Manuelle girkasser tilby mange fordeler --- de er ofte billigere å kjøpe og vedlikeholde, de gir har du mer kontroll når du kjører, og du kan få bedre gass kjørelengde enn med samme modell bil med automatgir. Med fordelene av å kjøre en bil med manuell girkasse kommer også de ulemper, som for eksempel å måtte multi-oppgave, lære å bruke en clutch og å skifte, og ikke alle modeller av biler tilbyr de samme funksjoner som cruise control, ifølge til bil Deal Expert. Multi-tasking

kjøre en bil med manuell girkasse krever at du utfører flere kjøreforhold funksjoner samtidig. Dette inkluderer å ha en fot på clutchen og den andre på gassen mens skiftende. Du må også ha en hånd på rattet og en på stick-shift ved giring. Dette, selvfølgelig, er alt i tillegg til alle de andre funksjonene du må utføre under kjøring, slik som å se i speilene, slå på blinklyset eller vindusviskerne, og så videre.

Vanskelig å lære

Fordi sjåføren må lære å håndtere clutch og gass mens skiftende, kan det være vanskelig å lære. Det gjelder spesielt for første gang eller nye drivere. Drivere må lære å koordinere håndbevegelser og fot bevegelser mens skiftende tannhjul og starter eller stopper bilen. Førere må også lære å gire ned for å bremse bilen uten å måtte trykke på bremsen. I tillegg har en sjåfør kjører bil med en manuell girkasse også å lære hvordan stoppe og starte bilen i en bakke eller skråning mens ikke ruller bakover inn i bilen bak dem.

Options og funksjoner

Mens manuell girkasse biler pleier å være billigere enn automatiske kjøretøy, som også kan være på grunn av det faktum at manuelle girkasser ikke har noen ekstra bil funksjoner. Ifølge Car Deal Expert, for eksempel, noen modeller av manuell girkasse biler mangler cruise control (mange gjør tilbudet cruise kontroll som fungerer fint når bilen er i høygir, men du har fortsatt å skifte gir manuelt på åser og nedgraderinger). I tillegg, manuell girkasse biler har en ekstra funksjon, clutchen, som må inspiseres og skiftes når den er utslitt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129298.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil