Hva er en Sway Bar for en bil?

Suspensjonen på bilen din er en av de viktigste mekaniske systemer, slik at den håndterer godt, forblir trygg i svinger og nødssituasjoner, og isolerer passasjerene fra varierende veiforhold. Suspensjonen inneholder flere komponenter, inkludert sjokk, fjærer, kontroll armer og anti-roll barer, for å nevne bare noen få av de varierende komponentene. Gynging barer er viktige komponenter som bidrar sterkt til hvordan et kjøretøy håndterer rundt hjørner. Funksjon

Under kurvekjøring lener seg på siden av bilen som er på innsiden av hjørnet opp som vekten overfører borte mot utsiden av hjørnet. Dette er ofte referert til som kroppen roll. Den eneste hensikten med en svaie bar, også kjent som en anti-veltebøyle, er å kontrollere mengden som en bil lener når drevet rundt et hjørne ved å forbinde de to sider av kjøretøyet med en stiv metall. Den bar presser innsiden rattet i bilen mot bakken på grunn av vridningsstivhet som er gitt av bilen blir boltet til begge sider av bilen.
Beskrivelse

Sway barer er laget av en rørformet lengde på metall som er bøyd i eksakte områder å passe suspensjon av kjøretøyet de er installert på. Den svaie bar er boltet til hver sin side av suspensjonen på forsiden og ofte på den bakre del av kjøretøyet i tillegg. Det er foran og bak svaie barer. Ikke alle biler er utstyrt med en bakre stabilisatorstag, men nesten alle har minst en liten front stabilisatorstag. De fleste barer er laget av massivt stål, men noen er hule, noe som gjør dem lettere, slik at suspensjonen i seg selv er lettere også. Sway barer kommer i mange forskjellige diametre, fra så lite som 10 mm eller tynnere til 30 mm eller større.
Komponenter

I tillegg til selve bardisken , svaie barer inkluderer endeløkker, som er de komponentene som er festet til bilens fjæring. Endeløkker generelt er festet til bilen ved 90-graders vinkler, enten opp eller ned fra enden av baren. Slutten lenker inkluderer en rekke bolter, skiver og foringer som fester den til suspensjon. Midten av stabilisatorstag er generelt boltet til bilens understell med to braketter som klemme en hylse som går over stabilisatorstag. Konsollene deretter boltet til bilen.
Fordeler

Ved å redusere og kontrollere kastet kan svaie bar gjør bilen føles mye mer stabil og plantet fordi den holder seg nivå i svinger heller da lener seg over. Svaie barer kan også lage en bil raskere rundt hjørner, noe som er grunnen sportsbiler og modifiserte biler ofte har større svaie barer.
Problemer
p Hvis et kjøretøy er utstyrt med svaie barer som er for store, kan det ha en negativ innvirkning på turen og selv gjør bilen mer vanskelig å kjøre i fart. I stedet for å lene litt når bilen er kjørt inn i et hjørne, kan suspensjonen bli stiv og twitchy. En større bakre svaie bar kan foreta en bil overstyring, som er hvor den bakre ende går mot utsiden av hjørnene og som kan være potensielt farlig for en uerfaren driver. En større foran svaie bar kan gjøre en bilens front end "push" mot utsiden av hjørnet (understyring), mens egentlig ikke farlig, kan dette forsinke svinger evne og redusere hvor kvikk bilen er

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126446.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil