Natriumsilikat for en motor

Natriumsilikat (SS) har lenge vært brukt til å forsegle innkjørsler, sette klær fargestoffer, konservere mat og forsegle små sprekker i motorens kjølesystem. Imidlertid har den moderne "cash for clunkers"-programmet bidratt til å skyve denne allsidige "flytende glass" i en ny, mindre flatterende lys. Som det viser seg, har SS en litt mørkere side når det brukes i akkurat rett (eller galt) omstendigheter. Egenskaper

Natriumsilikat er dagligdags kallenavn (flytende glass) beskriver stoffet og dets egenskaper ganske godt. SS (kjemisk navn Na2SiO3) er fremstilt ved å kombinere smeltet natriumkarbonat og silisiumdioksyd (i utgangspunktet sand), noe som resulterer i et hvitt pulver som etterligner mange av egenskapene til et salt i dens pulverisert tilstand. Imidlertid, når det er oppløst i vann og varmes opp til over 210 til 220 grader Fahrenheit, mister sin SS vannmolekylene og smelter sammen med et tynt lag av glass. Glasset laget er ganske skjør, men det gjør en god jobb med å tette lekkasjer og vil ikke smelte på noe under 1500 grader.
Tetting Funksjon

Da lagt til en motor kjølevæske, vil den flytende glass løsning oppløses og hold deg til noen varme, skarpe kanter. Når en motor har et kjølesystem lekkasje i topplokket, toppakning eller blokk, samler SS rundt crack. Den oppvarmede luft rundt det sprekk tørker det flytende glass tilbake til sin krystallinske form. Over tid bygger SS opp i konsentriske lag av glass, som til slutt vil forsegle lekkasjer på opp til 1/16 tommer i bredden. Mange typer frostvæske (Inkludert Chrysler egen "Ekte Mopar" merke) inneholder spormengder av flytende glass til sal av mindre lekkasjer.

Tetting Ulemper
p Som du kanskje forventer, forseglingen skapt av flytende glass er svært skjør. De fleste kommersielle flytende glass selfangere inneholder spormengder av oppløste metallioner, som bidrar til å styrke sprekk reparasjon. Uten slike metaller, ville glass patch (som utvider ikke så mye på temperaturen som aluminium eller jern) løsne og til slutt sprekke i stykker.
Tetting Med Glass

Flytende glass kan lett tette bilens varmeapparat kjerne, så kobler den og looping den varme kjernen linjene sammen ville være en god idé mens behandling av en sprekk. Vannglass er ikke kompatibel med noen typer frostvæske, så må du skylle kjølesystemet både før og etter behandling.
Engine Disabler

Flytende glass har fått noen anerkjennelse siden den føderale "Cash for Clunkers"-programmet trådte i kraft. En mandatet til programmet var at noen "clunker" må ha sin drivverk permanent deaktivert. Silisium er hardere enn aluminium og bærende materiale, som betyr at en hvilken som helst flytende glass i motorens olje vil raskt ødelegg alle bevegelige deler som kommer i kontakt med. Denne lille trikset har vært kjent for å mekanikk for tiår (mye til forferdelse for dem som aldri har betalt sine reparasjon avgifter).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126311.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil