Auto Tire Pressure Guide

Riktig opprettholde bilens dekk er avgjørende for å sikre sin lange levetid og best drivstofføkonomi mulig. Dårlig vedlikeholdte dekk kan slites ut tidligere og føre til at bilen til å konsumere større mengder drivstoff, øke kostnadene ved drift av kjøretøyet. Holde lufttrykket i dekkene på riktig nivå er en av de enkleste måtene å sørge for at du får best mulig ytelse fra dine dekk og er billig forsikring mot fremtidige problemer. Kontroll Pressure

Dekktrykk bør sjekkes en gang i måneden. Et dekk blåses opp til 35 psi kan miste opptil en psi press per måned. Presset på alle fire hjul skal kontrolleres samtidig. Trykket av reservehjul bør også kontrolleres for å sikre at reservedeler er i god stand og klar til bruk ved behov.
Pressure

dekktrykk skal holdes på produsentens anbefalte nivåer. Dette er vanligvis funnet på dørstolpen, på hanskerommet døren eller i brukermanualen. Bruk ikke trykket trykt på sideveggen på dekkene. Disse tallene er dekket produsentens høyeste tillatte trykklasser for dekk, er ikke bilen produsenten anbefalte arbeidstrykk karakterer.
Trykkmålere

Unngå å bruke offentlige målere på bensinstasjoner eller kiosker. Disse målerne ofte blir misbrukt og gi upålitelige trykkavlesninger. Kjøpe en kvalitet dekk trykkmåler fra en auto deler butikken og holde den beskyttet mot smuss og skader. For å bruke en trykkmåler, bare å fjerne hetten fra ventilen stammen og skyv kontakten på måleren på ventilen stammen og observere lesing på måleren.
Ventiler
< p> ventilspindlene er der luften slangen er koblet til dekket for å fylle det med luft og trykkmåleren er koblet for å kontrollere trykket. Disse ventiler er vanligvis laget av gummi og forringes over tid. De bør skiftes ut hver gang du har nye dekk montert på kjøretøyet. Ventilhetter bidra til å holde smuss og forurensninger ut av ventilen stammen, og bør alltid skrus på ventilen stammen etter å ha sjekket lufttrykket i dekkene.
Anbefalinger

Tire trykket bør sjekkes når dekkene er kalde å få en nøyaktig lesing. Siden luften utvider seg når det varmes opp, kan dekktrykk varierer med hvor varmt dekket er. Kontroller trykket før bilen kjøres eller minst tre timer etter at det har vært drevet. Ikke overinflate eller underinflate dekk. For mye eller for lite lufttrykk i dekkene kan føre til ujevn slitasje på slitebanen, dårlig håndtering av kjøretøyet, økt drivstofforbruk, og - i alvorlige tilfeller -. Dekkfeil


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126292.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil