Hvordan endre en oksygen sensor på en Toyota Tacoma

The Toyota Tacoma pickup bruker en oppvarmet oksygen sensor til å lese prosentandelen av oksygen som kommer ut av motoren i eksosen. Sensoren sender informasjonen i form av lav spenning strøm til lastebilens datamaskin. Datamaskinen bruker så denne informasjonen til å justere luft /drivstoffblandingen på drivstoff sprøytebrukere. Hvis O2 sensorer er defekt, vil lesingen være feil og motoren vil justere pulsen bølge av injektoren feil, slik at lastebilen for å kjøre grovt, feiltenning, stall og starte hardt. Endre sensor så snart du vet at det er et problem. Du trenger
Jack
Jack står
O2 sensor socket
Ratchet
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Høyne lastebil med en jekk og støtte den på et sett med bukker under rammen skinner. Kontroller at overflaten du arbeider på er fast og nivå slik de bukker ikke lene eller synke ned i bakken.
2

Finn oksygen sensor i eksosanlegget. På Tacoma pickups, er sensoren som ligger like bak katalysatoren. Følg ledningsnettet opp fra sensoren til du finner den elektriske kontakten.
3

Skill de elektriske kontakten halvdelene etter at du slipper låsetappen på siden av kontakten. Dra kontakten fra hverandre, fatte halvdelene av kontakten og ikke av ledningene.
4

Fjern oksygen sensor fra eksosrøret ved hjelp av en O2 sensor socket og skralle. Slå sensoren mot klokken til den er fri fra trådene, og ta ut og kast den.
5

Installer den nye oksygen sensor inn i eksosrøret og vri den med klokken med en O2 sensor socket og skralle til det er stramt. Trekk sensoren til 33 ft lbs. med en momentnøkkel.
6

Koble ledningsnettet kontakten fra sensor pigtail til kontakten på lastebilen. Skyv de to halvdelene sammen til låseklipset engasjerer.
7

Support lastebil med en jekk og fjerne bukker fra under bilen. Senk kontakten til bakken og fjerne det fra under bilen.
8

Start motoren og kontroller at reparasjonen var vellykket. Sjekk lysene på dashbordet for å sikre at check engine lampen ikke lyser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126116.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil