OnStar Vehicle Diagnostics

OnStar kom på markedet i 1996 og er nå tilgjengelig på mange GMs biler. Det er annonsert som en sikkerhet verktøy som setter en driver i kontakt med en OnStar rådgiver i tilfelle en ulykke eller mekanisk sammenbrudd. OnStar tilbyr andre tjenester, for eksempel luft blåses varsling, stjålet kjøretøy, ekstern åpningstid og kjøretøy diagnostikk. Diagnostikk

Bilen comm og grensesnitt modul er fastkoblet inn i bilens elektriske system, som lar informasjon om bilens systemer som skal sendes til Onstar. OnStar mottar oppdateringer hver måned om bilens motor, kollisjonsputer, blokkeringsfrie bremser, utslipp og overføring. OnStar sender da detaljene i en epost til bilens eier, som gir informasjon om eventuelle problemer. I tillegg er vedlikeholdet informasjon tilgjengelig om kjørelengde, olje liv og dekktrykk.
Status Varsler
p Det er tre statusvarslinger i e-posten mottatt fra OnStar som brukes for å hjelpe bileiere til å være raskt varslet om eventuelle problemer. En grønn sirkel indikerer ingen problemer ble funnet og ingen handling er nødvendig. En gul trekant betyr den diagnostiske testen ble ikke ferdig, og neste gang bilen startes, vil en test bli kjørt på nytt for å se etter problemer. Den siste symbolet er en rød åttekant, noe som betyr ytterligere handling er nødvendig så snart som mulig. En sjåfør kan presse OnStar-knappen i bilen for å snakke med en rådgiver for å finne ut hvilke tiltak han bør ta.
Motor og girkasse

OnStar kjører en diagnostisk kontroll på deler av motor og girkasse som luft induksjon system, drivstoffsystem, motor kjøling, gassregulatoren og variabel ventil timing system. I tillegg tenningen, elektro, er lading, starter og firehjulstrekk overvåkes gjennom OnStar-systemet. Er ikke alle biler er utstyrt med de samme alternativene, så de diagnostiske undersøkelser utføres varierer etter merke og modell.
Kjøretøyvedlikehold

En bil eier vil også motta informasjon på bilens levetid på oljen og kjørelengde. En eier vil bare trenger å gjøre skifte olje når den gjenværende oljen livet nærmer seg null prosent, i stedet for å bytte olje hver 3000 miles. Oljen livet er ikke basert bare på kjørelengde, men også kjøremønster og klima. Kjørelengde på kilometertelleren vil avgjøre når påminnelser sendes for å varsle eieren når dekk rotasjon og 25.000 kilometer planlagt vedlikehold er påkrevd.
Tilgjengelighet

diagnostikk kjøres automatisk hver måned når bilen startes. OnStar kjøretøy diagnostikk er tilgjengelig med alle OnStar abonnementer. Et kjøretøy har OnStar diagnostiske evner hvis den er produsert av General Motors, det ble gjort i 2004 eller senere, og den er utstyrt med General Motors Oil Livet System.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125979.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil