Hvordan justere ventiler på Honda Civic

En ventil justering er en rutinemessig tune-up prosedyren på alle biler, inkludert en Honda Civic. Hvis ventilene er alvorlig ute av justering, kan det gjøre en bil kjøre dårlig og selv gjøre en motor stopper kjører helt. Og selv om en ventil justering høres skremmende, det er faktisk ikke så vanskelig med riktig verktøy og tilnærming. Ventil justeringer for ulike modeller er vanligvis merket på et klistremerke i motorrommet, eller verkstedshåndboken vil føre dem. Du trenger
Socket sett og skralle
Open-fastnøkler
følerblader
Flat-skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Ta ut tennpluggen ledningene fra tennpluggene. Fjern ventildekselet og øvre timing kjedekasse, slik at du kan se taktmerkene på kamakselen tannhjulet.
2

Roter motoren med en 1/2-inch kontakt på sveiven bolten slik at nummer én stempelet er i øvre dødpunkt (TDC). Du kan fjerne nummer én tennplugg å avgjøre om stempelet er i TDC. Sett inn en lang skrutrekker inn i tennplugg hullet mens sakte snu sveiven. TDC er der skrutrekker (og dermed stempelet) er på det høyeste punktet før stemplet begynner å gå ned igjen. På dette punktet, bør kamaksel skivene peke rett opp og "TDC" markerer linje med merkene på hodet. Du kan også skinne en lommelykt inn i tennplugg hullet for å visuelt bekrefte at stempelet er på toppen av bevegelsen.
3

Kontroller ventilklaringen for hver ventil (innsug og eksos) for nummer én sylinder. Løsne mutteren som holder regulatoren på plass, setter trådmåler av riktig tykkelse mellom ventilstammen og clearance adjuster og stram låsemutteren over bladsøker til du føler det drar litt på bladsøker. Hold regulatoren på plass ved å plassere en flat skrutrekker inn i sporet på toppen av regulatoren mens du strammer mutteren med en fastnøkkel. Riktig klaring vil tillate deg å fjerne bladsøker, men du vil føle motstand når du trekker måleren ut. Hvis du ikke kan fjerne bladsøker, er innstillingen for stramt, hvis du kan flytte måleren lett, er det for løst. Innsug og eksos ventiler ha forskjellige innstillinger, så ta kontakt med manuell for de riktige innstillingene.
4

Kontroller ventilene for nummer tre stempel. Drei veivakselen mot klokken (til venstre) 180 grader, noe som er halvparten av en sving. Kamaksel bør snu en kvart omdreining. Den "UP"-merket på kamaksel skivene skal peke mot eksos side av motoren. Kontroller klaring for innsug og eksos ventil på samme måte som ble beskrevet i trinn tre.
5

Kontroller ventilene for nummer fire stempel. Drei veivakselen mot en halv omdreining. Den cam vil slå en annen kvart omdreining. Den "UP"-merket på veivakselen skivene skal nå peker nedover. Kontroller klaring for innsug og eksos ventil på samme måte som ble beskrevet i trinn tre.
6

Kontroller ventilene for nummer to stempel. Drei veivakselen en halv omdreining mot klokken, den kamaksel vil slå en kvart omdreining. "Opp"-merket vil nå peke mot inntakssiden av motoren. Kontroller klaring for innsug og eksos ventil på samme måte som ble beskrevet i trinn tre.
7

Sett timing kjedekasse, ventildekselet og tennplugg ledninger.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125492.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil