Check Engine Light på Dodge Caravan

The check engine lys på din Dodge Caravan modellen er designet for å varsle om mulige problemer i en eller flere av kjøretøy systemer. Den første generasjonen av on-board diagnose (OBD I) brukes under 1980 om Caravan din, hadde en begrenset evne til å overvåke noen få antall kretser. Imidlertid har on-board diagnostikkoppsett to (OBD II) vokst til et mer sofistikert system. Check engine lyset varsler

OBD II vil utløse check engine lys eller funksjonsfeil indikatorlampe (MIL) på Caravan din når et problem har blitt oppdaget og oppstod en gang. Hvis lyset skal være på, når du starter bilen, problemet er ikke kritisk, men må repareres. En check engine lys som lyser i en kort periode og deretter forsvinner kan være en indikasjon på en tilbakevendende problem. Men hvis datasystemet på Caravan din blinker dette lyset mens du kjører, sier James E. Duffy i Modern Automotive Technology, er det varsler deg om et kritisk problem som kan skade katalysator og bør diagnostiseres så snart som mulig.

Nye OBD II systemer har kapasitet til å ikke bare overvåke et stort antall kretser i forskjellige systemer, men kan presisere innholdet av svikt, den spesifikke krets og mulig komponent som kan være involvert i fiasko. Din Caravan datamaskin bruker en rekke sensorer og aktuatorer gjennom hele bilen for å overvåke og drive komponenter. Når en sensor, aktuator eller kretsen begynner å oppføre seg ut av fastsatte parametre, lagrer datamaskinens minne en kode som identifiserer den bestemte feilen og snur check engine lyset på.
Hente Trouble Codes

Når du ser varsellys på, kan du hente inn koden (e) ved å koble en skanning verktøy til data link av datasystemet av kjøretøyet. Avhengig av raffinement av verktøyet, vil du ikke bare kjenne bryet kode, men kretsen hvor feilen oppstod, komponenten i spørsmålet, og i noen tilfeller, en serie av verdier og instruksjoner for å feilsøke krets eller komponent. . Dette kan innebære testing av en kamaksel eller veivaksel forskyvning, drivstoff injektor feil, katalysator monitor svikt eller servostyring problemer

feilkoder er alfanumeriske verdier som ligner på dette: P 0243. Skanningen verktøy bruksanvisningen eller kjøretøyet service manual vil gi hjelpe deg å oversette dette nummeret og henvise deg til naturen av svikt på din Dodge Caravan.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125124.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil