Riktig måte å lese en Transmission Peilepinne

Selv lett i de fleste biler, er å sjekke overføring væske ofte neglisjert inntil en merkbar bivirkning oppstår. Slipping tannhjul eller flekker i oppkjørselen kan føre til irreversible skader på sending hvis det går for lavt på væske. Selv om de kjemiske egenskapene til overføring væske brytes ned etter tid, forblir fluid ved sitt riktige nivå, med mindre det er et problem. Hvis du sjekker peilepinnen ordentlig og må kontinuerlig legge overføring væske, det er en lekkasje i systemet et sted. De felles transmisjonsmedium målestaven

De fleste girkassene er montert til baksiden av motoren, slik at kjøretøy som er utstyrt med overføring målepinner generelt finne dem på den nedre side av motoren bakover. De dipsticks kan variere i håndtaket farger, så pass på å referere til brukerhåndboken for å korrekt identifisere den.

Kjøretøyet må varmes opp til driftstemperatur, være parkert på et plant underlag og ha motoren på tomgang. Sett på parkeringsbremsen for sikkerhet. Peilepinnen er da hentet fra peilepinnerør. De fleste overføring dipsticks er laget av tynn fleksibel metall og noen kan være veldig lang og jobbe seg til overføring pan - via røret - av noen vanskelige vinkler. Prøv å trekke opp peilepinnen sakte for å få en nøyaktig lesing. Tørk tuppen av peilepinnen med en butikk fille og deretter se på begge sider av spissen. Det finnes mange varianter av peilepinnen, men alle tar i bruk den samme prosedyren. En full-merket og et lavt nivå mark vil bli stemplet på bunnen 2 inches av pinnen. Den fulle nivå lesing er lengst vekk fra spissen og lavt nivå er det nærmeste til spissen.

Sett peilepinnen (være forsiktig for ikke å komme i veien for å flytte motordeler) forsiktig til den bunner ut i peilepinnerøret. Dette kan være vanskelig å gjøre på de lange målepinner at bøye og vri gjennom røret. Når peilepinnen er bunnet ut, fjerner du det forsiktig igjen. Vær forsiktig så du ikke treffer den med noe eller du får en falsk lesing ved å slipe av væsken. Se på begge sider av peilepinnen og ta den laveste lesing som den faktiske overføring væske nivå. Det er en god idé å ta tre eller fire målinger for å være sikker.
Forskjellige typer girkasser
p Det er ikke uvanlig i dag å finne deg selv ser over hele motorrommet for overføring peilepinnen og bli frustrert med deg selv. Les bruksanvisningen og du vil oppdage at din automatgir kjøretøyet ikke har peilepinnen. Så hvordan du går om å sjekke overføring væske? Disse typer overføring generelt krever løfting av kjøretøyet jevnt på en kommersiell-type heis. En fyllepluggen og et nivå plugg kan være plassert på den nedre side av transmisjonen. Pluggen ville bli fjernet mye som å sjekke væskenivået i en differensial.

Og noen nyere biler har forseglet sendinger som ikke krever kontroll eller endre væske av før den trenger en ny girkasse. Bilene er designet med forhandleren i tankene å opprettholde og vedlikeholde overføringen.

Andre typer overføringer som har dipsticks kan kreve å sjekke væskenivået med motoren av. Peilepinnen lesing vil være like, men det er best å sjekke brukerhåndboken for å utføre oppgaven riktig.
Måtte Legg Fluid
p Hvis væske må være lagt til, trenger du en liten trakt og riktig overføring væske for ditt kjøretøy. Ulike overføringer bruker spesifikke væske med ulike graderinger av egenskaper og viskositet, så ikke legg bare noen gamle girolje eller skade kan oppstå.

Peilepinnerør fungerer som påfyllingshullet. Sett trakten inn i toppen av peilepinnen og legg en liten bit om gangen, avhengig av lesning av peilepinnen. Motoren fortsatt bør kjøre når du gjør dette på de fleste biler. Når noen har blitt tilsatt, må du la væsken renne ned i røret. Dette kan ta i overkant av fem minutter eller så for å få en nøyaktig avlesning på peilepinnen. Ellers når du setter opp peilepinnen, vil den komme i kontakt med den tykke væsken tappes ned røret og gi deg en falsk lesing.
P Hvis du må legge til væske, er det lurt å ha overføring sel, pan pakning og kjøligere linjer inspiseres for synlige tegn på lekkasje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124912.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil