Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> kjøpe nye biler >> Content

Hva er en Crossover SUV?

En crossover SUV er egentlig en bil som ser ut som en Sports Utility Vehicle, men virker som en bil. Eksistert i minst nær seks tiår - og også referert til som cuvs (Crossover Utility Vehicles) - crossover SUV nylig har vokst voldsomt i popularitet. Beskrivelse

crossover SUV bruker en unibody plattform som er basert på turen, håndtering og drivstofføkonomi karakteristisk for tradisjonelle biler. Kroppen montert til rammen som støtter bilen sin drivverket er designet for å ligne vanlige SUV eller vogner, med høy bakkeklaring, økt setekapasitet og firehjulsdrift evne fullføre crossover produksjonsprosessen.

Origin

crossover SUV kan spore sine forløpere tilbake til 1950-tallet. Den 410 MOSKOVITCH, en sovjetisk bil som debuterte i 1957, er kreditert som den første crossover bil. AMC Eagle, som kombinert sedan, kombikupé og stasjonsvogn funksjoner, gjorde sitt inntog i 1980. På midten av 90-tallet, startet Subaru produksjon to av de første faktiske crossover SUV:. Forstmann og Outback
Popularitet
p Det var ikke før 2000-tallet ble imidlertid at crossover SUV populær. Når bare en markedsføring begrep, "crossover" etter hvert opparbeidet troverdighet i en SUV markedet vokser med et mangfold av merker og modeller. Mellom 2003 og 2005, salg av crossover SUV økt med 30 prosent, noe som gjør det til en svært lønnsom segment av bilindustrien.
Fordeler

Crossover SUV er designet i en måte å gi bedre resultater enn tradisjonelle SUVer. Den har et lavere tyngdepunkt, noe som reduserer sjansen for velt, gir mer stabilitet og respons og er lettere i vekt, noe som bidrar til bedre drivstofføkonomi. De er ikke laget for tøff, seriøs off-roading, men for on-road komfort.
Eksempler på Crossover SUV

Toyota Highlander er et eksempel på en crossover SUV. Den bruker de mellomstore Toyota Camry plattform, samtidig som du kan sitte på de fleste, syv passasjerer. Tilsvarende har Toyotas luksus divisjon, Lexus, sin crossover oppføringen med RX, som er basert på plattformen til sin mellomstore kjøretøy, Lexus ES. RX er sett på som den mer eksklusive versjon av Highlander.

Andre crossover SUV eksempler er Honda Pilot (med sin luksus motstykke, den Acura MDX), Hyundai Santa Fe og Ford Escape.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/buying-new-cars/76427.html

Previous:
Next:

kjøpe nye biler