Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan finne ut hva Anti-Lock Sensor er dårlig

De fleste moderne personbiler bruke to eller flere anti-lock brake sensorer for å bestemme rotasjonshastigheten på hjulene. Disse sensorene relé hjulet hastighet informasjon til ABS datamaskinen og drivverket kontroll modul, eller PCM. ABS-og PCM-datamaskiner bruker denne informasjonen til å beregne når du skal aktivere anti-bremsesystem, engasjere traction control, retard tenning timing og mange andre handlinger. Når et hjul sensor svikter, kan de ombord datamaskiner ikke samle informasjon på riktig måte. I denne situasjonen må du deaktivere de en eller flere av disse systemene til problemet er utbedret. Du trenger
Scan verktøyet
Blyant
Papir
Jack
Jack står
Hjulklosser
Work lys
Digital multimeter
service manual

Vis flere instruksjoner
en

kjøre bilen til et trygt sted der du kan utføre en isolert road test. Dette kan være en stor, tom parkeringsplass eller en ekstern gate uten fotgjengere og biler. Du må lese en skanning verktøy mens kjøretøyet er i bevegelse, så det er viktig å være i et trygt testing plassering.
2

Koble en ABS-stand skanning verktøy for å bilens diagnostiske port og slå på skanningen verktøyet. Naviger til ABS-menyen og velg "live feed"-funksjonen. Skanningen verktøyet kan ha "live feed"-menyen merket som noe annet, men du må finne på menyen eller innstillingen som gjør at du kan lese live data fra hjulenes hastighet sensorer.
3

Kjør bilen fremover og akselerere til 15 miles per time. Blikk ned på skanningen verktøy og sørg for at alle hjul hastighet sensorer viser de samme 15 miles per time lesing som speedometer inne i kjøretøyet. Hvis en av sensorene viser "0", "Zero" eller "N /A", da den sensoren ikke gir datamaskinen med et hjul fart verdi.
4

Return hjem og park inni garasje. Slå av motoren og heve slutten, foran eller bak, av kjøretøyet som har dårlig hjulsensor. Støtt den med bukker og Blokker hjulene på motsatt ende. Sett på parkeringsbremsen, hvis motsatt ende er bak på bilen.
5

Crawl under bilen og finne opp hjulet fartsmåleren som ikke svarer. Bruk en arbeidslampe for å inspisere ledningsnettet og for kutt, frynser og andre skader.
6

Koble hjulet speed sensor elektriske kontakten og slå tenningen på "ON" posisjon. Mål spenningen på sensor elektriske kontakten med et digitalt multimeter. Slå opp den angitte verdien i en service manual og sammenligne det til verdien på det digitale multimeter. Hvis verdien er korrekt, og ledningene er ikke frynsete eller skade, da sensoren er dårlig og må byttes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/75856.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair