4 Link Suspension vs Leaf Spring Suspension

Leaf våren suspensjoner er krokodiller i bilverdenen: lite endret når alt annet i verden har utviklet seg, men opprinnelig for en grunn. Mens multi-link suspensjoner kan være dynamisk bedre på de fleste måter, opprettholder den gamle skolen leaf spring fortsatt en sterk følgende og bruk i applikasjoner der enkelhet trumfer perfeksjon. Men hvis kostnadene og kompleksiteten er sekundære til perfeksjon, så du kunne gjøre litt bedre enn godt utviklet seg fire-eller fem-link hjuloppheng. Grunnleggende

Leaf våren suspensjoner er også kjent som "buggy" eller "cart-våren" suspensjoner, først og fremst fordi de har blitt brukt på vognene siden vognene ble kjent som "vogner". ; En bladfjær er egentlig bare en strimmel av metall som er festet til chassiset ved hver ende og boltene til akselen i midten. Når akselen beveger seg opp eller ned, våren bøyer i midten. En fire-link hjuloppheng bruker fire barer å koble akselen til kabinettet. De to nederste barer - de som bolt til bunnen av aksel rør nærheten hjulene - vanligvis kjører rett frem, parallelt med hverandre. Den øverste stolpene bolt til toppen av rørene eller differensial-og peke utover i en vinkel. Disse vinklet armene triangulere forsamlingen og holde akselen beveger seg fra side til side.
Spring Rate
p Det er noen forskjellige måter å optimalisere et blad våren pakke for et bestemt program. Du kan legge strimler eller "blader" til det å gjøre det stivere, og du kan forlenge eller forkorte det, du kan endre lengden eller vinkelen på våren sjakkel - en monteringsspak - på baksiden, eller du kan legge til antall enheter å knytte akselen fast plantet på kroppen. Men uansett hvordan du stiller fjærene for å oppnå ønsket geometri, er alt du gjør til dem kommer til å påvirke vår rente - analogt med å prøve å bygge en fungerende menneskelig skjelett med alle bein laget av gummi. En fire-link system isolerer opphengsgeometrien fra våren rente, slik at du kan justere lengden og plasseringen av lenkene for å forbedre trekkraft uten å endre spring rate.
Fire-Link Fordeler og ulemper
med

De fleste produsenter som bruker en solid aksel og omsorg noe om ride og håndtering bruk enten en fire-link eller en fem-link hjuloppheng. De fem-link - eller parallelt fire-link - bruker fire parallelle koblinger for å kontrollere akselbevegelse og en femte lenke for å kontrollere side-til-side bevegelse. Dette fjerner side-til-side bevegelse som en aktør i suspensjon geometri, slik at byggherren å optimalisere koblingen lengde og posisjon for å gi best mulig grep uten å bekymre seg sideveis bevegelse. Som en generell regel, fire-link og fem-link suspensjoner er nesten alltid dynamisk overlegen bladfjærer. Det betyr en bedre ride, mer trekkraft for håndtering, akselerasjon og bremsing og økt suspensjon artikulasjon for off-roading. Den multi-link hjuloppheng primære svakheter er sin pris, dens kompleksitet og vanskelighetene involvert i tuning suspensjonen til å jobbe akkurat.
Leaf Spring Fordeler og ulemper

Multi -link suspensjoner er nesten perfekt når pris, plass og engineering kompleksitet er ikke en faktor, men i den virkelige verden, ikke alle har penger eller tid til å bruke til å konstruere en perfekt fungerende multi-link system. Ved hjelp av en fire-link hvor bladfjærer vil være nok er som å bruke et løp hest å trekke en plog, du bare kaster bort potensial når noen jackass vil gjøre jobben. Bladfjæren iboende enkelhet og robust natur gjør den ideell for krevende bruksområder hvor dynamiske betraktninger er sekundært til våren evne til å bare holde rammen av bakken. Multi-link systemer også ta opp mye plass rundt aksel, først og fremst fordi de krever en egen våren som trenger seg inn i kroppen. Dette er en viktig faktor på mindre kjøretøy, der trunk plass og rom i motorrommet er på en premie.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/96813.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger