Forskjellen mellom High Flow & kald luft inntak systemer

Forskjellen mellom kald-luft inntak systemer og andre high-flow inntak er i utformingen av inntaket rør. Mens høy-flow pakker og ram-luftinntak har kort rør plassert i motorrommet området, utnytte kald-luft inntak systemer lengre rør for å plassere luftfilter utsiden av motorrommet. På grunn av de ulike rør design, kulde-luftinntak tilbyr ulike fordeler og ulemper i forhold til andre high-flow inntak systemer. Airbox inntak systemer

Mest lager motorene har et inntak kammer kjent som en airbox. Filteret er plassert inne i Luftboksen, som er koblet til effekt kropp via et sugerør. Siden filteret er dekket og forseglet, Airbox inntak er roligere enn open-filter inntak som kald-luft design. For mange biler, høy-flow ettermarkedet pakker er tilgjengelig. Disse har en lignende design til lager pakker, mens omfatter en høyere flyt inntakskammer og filter.
Short Ram-Air Intake Systems

En kort ram luft inntak er en type ettermarkedet inntak system som har kort rør med en kjegleformet filter koblet til enden. Filteret er avdekket, slik at det å ta i en økt mengde av luft fra motorrommet. Vanligvis plasserer rørene i filtret på forsiden av motorrommet slik at det er direkte i banen for luftstrømmen gjennom den fremre støtfanger. Alternativt, noen korte ram luftinntak utnytte hette kuler eller andre ventilering systemer for å ta i ambient luft fra utsiden av motorrommet.
Cold-Air innmatingssystemer

Cold-luft inntak systemer er like i design til korte ram-luftinntak, med en kjegleformet filter koblet direkte til spjeldhus via inntak rør. Forskjellen er at kald-luftinntak har en lang rør design som plasserer filteret på et sted utenfor motorrommet, slik som i nedre fremre støtfanger eller fender brønnområdet. Dette gir inntaket konstant tilgang til luft, noe som er mye kulere enn luften inne i motorrommet.
Fordeler og ulemper

Siden kald-luftinntak har konstant tilgang til frisk luft, slik de vanligvis tilbyr økt hestekrefter og drivstofføkonomi i forhold til andre inntak design. Imidlertid, på grunn av den lange inntak rør, blir motorens effekt svar redusert. Videre, siden filteret er vanligvis plassert nær bakken, kulde-luftinntak utgjøre fare for motorens hydro-lås. Dette skjer når filteret neddykket i vann. Siden vann ikke kan forbrennes, er stemplene og stenger lider omfattende skader når hydro-lock oppstår. Short ram-luftinntak og Airbox systemer tilbyr forbedret gassrespons og ikke utgjør risiko for hydro-lock. Men disse designene ofte opplever varme-suge problemer på grunn av at filteret blir plassert i den varme luften av motorrommet. Når varme-suge skjer, vil motorytelse avta.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/96785.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger