Bar & Plate Vs. Tube & Fin kjølere

Funksjonen til en intercooler er å kjøle ned inntaket kostnad fra en turbolader i en bil. Målet med en intercooler er å gi maksimal kjøling til inntak kostnad, samtidig som det gir minst mulig trykkfall. De to hovedtyper av intercoolers brukes i bilindustrien er bar og plate intercoolers, og rør og fin intercooler. Bar og Plate

Bar og plate intercoolers tilbyr generelt overlegen varme avvisning, kan enkelt gjøres om til en rekke størrelse og former, og gi overlegen interiør luftstrømmen i forhold til røret og fin design. Siden inntaket røret ligger inntil kjernen, er ingen ekstra turbulens opprettes. Mens være vesentlig tyngre enn røret og fin design, bar og plate intercoolers er mindre utsatt for skader fra rusk.
Tube og Fin

Tube og fin design er mye lettere enn bar og plate, og gir overlegen utvendig luftstrøm, som gjør at radiator og eventuelle andre motoren kjølere å operere kjøligere. Mens den ytre luftstrøm er overlegen, er den indre luftstrøm underlegen bar og plate design siden inntaket lade strømmer inn i den åpne kjerne i motsetning til en flush rør. Det høye antallet finnene gjør disse intercoolers mer utsatt for skader fra vei rusk.

Ytelsesfaktorer

Begge designene er tilstrekkelig for inntak charge kjøling. Viktigere enn intercooler kjernen design, må intercooler og flyt området tilpasses den spesifikke kjøling jobben. Det er ikke bare et tilfelle av større er bedre. En altfor stor kjerne vil resultere i overdreven trykkfall, resulterer som i svak boost respons.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/96080.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger