Hvordan Extend Range på CB

Citizen Band (CB) radiokommunikasjon er et populært tidsfordriv, forsterket av deltakernes evne til å høre fjerne overføringer og svare på dem. CB radio rekkevidde utvides ved å bruke flere teknikker, det viktigste er korrekt installasjon. Feilmontert utstyr kan redusere den effektive rekkevidden med mer enn 75%, fra over 5 miles til mindre enn to. Riktig antenne, kabling, strøm springen, og jording tillate riktig radiobølger. Den gjennomsnittlige radio entusiast kan maksimere en radio utgang og mottak i omtrent en time. Du trenger:
Tenger
Stikknøkkel
Fungerende CB radio setup, Elektrisk tape
14-gauge isolert ledning
Lineær effektforsterker (valgfritt)
Show Flere Instruksjoner
Antenne og Ground
en

Monter antennen fast til bilen, bort fra andre antenner. Magnetisk-mount og glass-mount antenner er ikke egnet til CB radio bølgeutbredelse, den beste antennen for å installere en "stål pisk" stil 1/4 bølge antenne. Mens andre kan være enklere å installere og mindre påtrengende, vil 1/4 bølge pisk utvide området betraktelig. Andre antenner, som for eksempel mobil eller AM /FM-radio antenner, vil forstyrre bølgeformen kommer fra CB antenne. Plassere mount bort fra disse vil øke rekkevidden.
2

Sikre en jordledning til bunnen av antenne mount, festet til kroppen av kjøretøyet. Strip en 2 - eller 3-fotdel av 14-gauge i begge ender og loop en ende rundt en bolt festet i bunnen av antennen. Finne en passende bakken på legemet eller på kjøretøyets ramme, er dette normalt en skrue eller bolt som gjør god kontakt. Loop den åpne enden av ledningen rundt skruen og skru den med klokken fast til ledningen er klemt i mellom skruen og kroppen /ramme. Denne ledningen vil jorde antennesystemet, økende mottak og eliminere bakgrunnsstøy.
3

Kontroller at antennekabelen isolasjon er intakt og ikke utsettes til kroppen av kjøretøyet, spesielt der kabelen bøyer rundt hjørner. Åpne kabel-elementer kan bakken ut, forårsaker en alvorlig reduksjon i rekkevidde og eventuelt skader radioutstyr under overføring. Dekke eventuelle utsatte områder med elektrisk tape, pakket tett rundt den skadede delen.
Cable
4

Bruk skjermet antennekabel under installasjonen. Standard RG58 kabelen kommer i en rekke undergrupper, inkludert åtte Mini, RG58X, og andre. Mest RG58 har begrenset skjerming, men kan "lekke" under overføring eller være utsatt for bilens elektriske system (bakgrunnsstøy). Skjermet kabel har ekstra metallic isolasjon beskytter den mot innblanding utenfra og vil utvide området ved å eliminere støy.
5

Installer 18 fot antennekabel, selv om den overskrider lengden som er nødvendig for å nå fra radio til antenne. CB radioer er den mest effektive når 18 meter kabel blir brukt - som de fleste utstyret er satt opp til å bruke denne lengden - og det forplanter seg bedre enn andre lengder. To seksjoner av 9-fots kabel kan slås sammen, men ved hjelp av en sammenhengende delen er å foretrekke.
6

Kontroller kabel adapterplugger for skrue-type koplinger, og erstatte kabelen om pluggene er " push "-stil. Rimelige kabler kan ha enkle koplinger som skyves over antenne for radioen og antenne mount, men de ofte blir løs og ikke gjøre gode forbindelser med terminalene. Fjern kabelen og installere en RG58 kabel med skru inn koplinger for en mer sikker tilkobling.
Strøm
7

Isoler radio fra bilens elektriske system ved å koble radio direkte til batteriet. Kjør en lengde på 14-gauge fra plusspolen på batteriet til radioen og strippe isolasjonen fra begge ender. Skru av batteripolene fra stillingen ved å vri den mot klokken med tang, deretter vikle kabelen rundt det, og fest den tilbake til batteriet innlegget ved å vri den med klokken til det er stramt. Spleise den andre enden til radioens strømledningen og pakk det tett med elektrisk tape. Gjenta denne prosedyren for de negative terminaler. Bilens kraftsystemer kan forstyrre mottak, og isolere dem fra radioen vil øke rekkevidden.
8

Installer en "lineær" effektforsterker til radio system. Disse enhetene var populære på 1970-tallet og kan øke overføring og mottak utvalg av fem eller seks ganger. Skru av antennekabelen fra radio, montere antennen side til utgangen av lineær forsterker, deretter installere en annen del av kabelen fra radio til inngangen siden av amp. Kjør en del av 14-gauge for de positive og negative strøm fører på forsterkeren, stripping og spleise ledningene til de positive og negative innlegg på batteriet som beskrevet i ovennevnte trinn. Lineære forsterkere er beregnet for skinke radio bruk, så sjekk lokale lover før du gjør denne endringen.
9

Installer en kondensator til den positive ledningen på radioen. Dette er ofte brukt i bilstereo oppsett for å gi "ren kraft" til utstyret, eliminere støy. Skjær den positive ledningen på radioen og strippe begge ender av kabelen. Koble endene til ledningene som gis på kondensatoren og skjøte dem sammen, isolerende dem med isolasjonstape. De fleste kondensatorer til dette formålet kan ha mer enn to ledninger, så sjekk bruksanvisningen for riktig montering.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/87431.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger