Hvordan til Bend veltebøyler

Fra racerbiler til off-road kjøretøyer, alle slags ritt dra nytte av en veltebøyle. Bøye stålrør krever spesialverktøy og noen matematiske, men når du har litt øvelse, det er ikke så vanskelig, spesielt med følgende grunnleggende tips og praksis teknikker som vil gjøre din svinger mer presis. Du trenger
Tubing bender
Målebånd
Permanent Marker
40 meter av 2-tommers 0,120 vegg DOM tubing
Chop så med metall blad
maskeringstape
svart spraymaling
Vis flere instruksjoner
Bending Referanse Rør
en

Cut off fire to-fots lange seksjoner av DOM tubing hjelp av chop så. Disse brikkene kommer til å bli brukt som referanse deler for å måle dine bend.
2

Marker slangen med sprittusj på 1-tommers mellomrom.
3

Plasser røret i Bender, slik at det er 6 inches fra bunnen av produksjonsrøret die til enden av røret for ekstra slakk
4

Juster krage på bender så at 6. - tomme merke på slangen er mot null graders merket på bender. Sørg for at stykket er festet på plass før du starter prosessen.
5

Trekk i bøying bar med den medfølgende håndtak. Slangen vil begynne å bøye som du trekker, noe som også vil bevege graden indikatoren på bender samtidig. Denne indikatoren kommer til å være hvordan vet du hvilke vinkler du trenger å bøye rør, så sørg for at du betaler oppmerksomhet.
6

Fortsett bøying til indikatoren viser 90 grader. Slangen har en viss fjærende tilbake på stål, så trekke slangen til indikatoren viser omtrent 91 eller 92 grader.
7

Merk av enden av slangen ved enden av svingen med permanent tusj. Dette punktet, i forbindelse med 1-tommers merker du har gjort tidligere, viser deg hvor lang tid det tar deg å bøye en slange.
8

Fjern slangen fra bender ved å løsne kragen på slangen og trekk den ut.
9

Bruk maskeringstape til slangen der du har gjort dine fastmerker. Deretter bruke spraymaling til svingen av slangen. Dette er nå din referanse stykke for 90-graders svinger. Ved å bruke dette stykket, kan du holde den opp til det området du ønsker å bøye, markere slangen riktig og deretter vet hvor du skal starte bøyer i fremtiden
10

Gjenta denne prosessen for 45 år. - graders bend, samt eventuelle andre bøyer du føler du kan gjøre.
Bøye Roll Bar
11

Mål innsiden av kjøretøyet ved hjelp av et målebånd. Veltebøylen skal være bak førersetet og parallelt med B-stolpene på bilen, noe som gir mest styrke. Mål vertikalt og horisontalt, og pass på å gi slangen litt pusterom. Ved hjelp av en vinkelmåler vil hjelpe deg å avgjøre hvilke vinkler du trenger for dine bend.
12

Legg målingene sammen. Tilsett ca en fot av ekstra slange til målingen for litt ekstra slakk, bare i tilfelle det er et problem en eller annen måte. Kutt slangen ved hjelp av chop så.
13

Hold referanse rør brikker til hjørnene der du trenger for å gjøre dine svinger. Mål avstanden fra bakken til merket på den første delen av referansen slangen. Denne målingen bør overføres til den nye slangen.
14

Plasser slangen i bender og bøy det ved å følge instruksjonene i den første delen.
15

Plasser slangen i kjøretøyet, slik at det er orientert der du vil veltebøylen å gå. Siden du fortsatt har slange å bøye, har du sannsynligvis ikke vil være i stand til å plassere hele greia i bilen, men du bør være i stand til å ha den lange enden - den delen som går over hodet ditt - stikke ut et vindu.
16

Place din referanse slangen mot bøyd veltebøyle slik at du vet hvor du skal gjøre neste sving. Dette kommer til å være din neste referansepunkt.
17

Plasser slangen i bender på mark ditt. Bruk vinkelmåler på neset du tidligere har gjort. Du vil den skal lese null grader. Ellers vil den nye svingen være ute av flyet av den andre svingen, og de to skal ikke stille opp på slutten.
18

Bend slangen i bender bruke de samme teknikkene du har brukt før. På dette punktet, er den eneste forskjellen å sørge for at du bøyer den nye svingen i den retningen du trenger det til å gå. En veltebøyle danner en "U"-form.
19

Fjern slangen fra bender og test-plass i bilen. Hvis du må fjerne noen ekstra slange fra den ene siden, så hogg den av med chop så. Baren er nå bøyd og klar for installasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/83361.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger