Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

History of the Chevy Four-Wheel-Drive Pickup

På begynnelsen av 1950-tallet, kunne eiere av Chevy pickups konvertere sine lastebiler til firehjulstrekk bruker Automobile utstyr, og mange gjorde det. Innen noen få år, tilbød Chevrolet firehjulstrekk som en fabrikk alternativ, og i løpet av de neste tiårene, produsenten oppgradert sine fire-hjulsdrevne pickups med ny teknologi. NAPCO og tidlig 4WD

De tidligste Chevrolet 4x4 pickup lastebiler var de bygget med Powr-Pak konvertering kits produsert av NAPCO Industries. På begynnelsen av 1950-tallet ble disse konvertering kits brukes av ettermarkedet customizers å oppgradere Chevy lastebiler til firehjulstrekk, først på trekvart tonns og større lastebiler og deretter på halv-tonns pickups når Chevy introduserte sin V-8 "Task -Force "-modeller i 1955. Starten i 1957, kjøpte Chevrolet konvertering kits fra NAPCO for å tilby fabrikk-bygget fire-hjulsdrevne lastebiler, selv om de fabrikkbygde lastebiler var bare tilgjengelig med en seks-sylindret motor.
1960 og 1970

I 1960 opphørte Chevrolet bruke NAPCO konvertering kits og begynte å bygge fire-hjulsdrevne pickups av sine egne design. Selskapets redesignet lastebiler inneholdt en dedikert chassis for de fire-wheel-drive modeller, mens den nye to-wheel-drive lastebiler brukt et chassis med uavhengig fjæring. De fire-hjulsdrevne lastebiler ble tilbudt i halv-og tre-kvart tonn versjoner. I 1967 introduserte Chevy Custom Sport Truck, en ny modell som kombinerte bil-lignende luksus med firehjulsdrift, og alle av selskapets fire-hjulsdrevne lastebiler inneholdt en ny lavere design. Modellene fikk bare mindre revisjoner gjennom 1970-årene.
1980

Store innovasjoner i Chevy fire-wheel-drive lastebiler i 1980 inkluderte et bytte til en aluminium overføre saken som en del av et program for vektreduksjon og innføring av en ny fire-wheel-drive system med automatisk låsing front huber. Med det nye systemet, ble en endring fra fire hjul til to-wheel drive laget av skifte til to-wheel, stoppe og deretter rygge sakte for kort avstand. Skifter fra to-wheel til firehjulstrekk kunne gjøres på fly i lav hastighet. Også nytt i 1980 var en fire-wheel-drive versjonen av S-10 kompakte pickup, først introdusert i 1983.
Senere 4WD

I 1988, en redesign av Chevy pickups brakt en ny fire-wheel-drive systemet som tilbys on-the-fly skiftende fra to-wheel til firehjulstrekk og tilbake i alle hastigheter. Systemet brukes en front-aksel koble mekanisme som er koblet direkte fra en in-cab spaken for å overføre saken. I 1999 endret Chevy navnet på sin C /K pickup linje til Silverado, og fire-hjulsdrevne versjoner av de fleste Silverado modeller ble tilbudt. I 2009 introduserte selskapet en gass-elektrisk hybrid versjon av Silverado, som også var tilgjengelig med firehjulstrekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144541.html

Previous:
Next:

Trucks