Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Farene ved en Torsion Bar på en Nissan Pickup

Torsion bar systemer er ikke i vanlig bruk i dag, men de var en gang den suspensjonen av valget for mange import lastebil produsenter. Torsjonsstav suspensjoner er lette, enkle, høydejusterbart og billig å fremstille, men de inneholder en rekke iboende feil. Nissan torsjonsstav oppsett er ikke noe unntak, men de er ikke mer problematisk enn noen annen suspensjon av denne typen. Manglende progresjon

fleste moderne fjærer er ganske myk under lett komprimering, noe som gir større motstand som de komprimere. Denne "progresjon" gjør at suspensjonen til å absorbere mindre road avvik for økt kjørekomfort mens motstå tendens til å rulle i henhold svinger styrker. Selv om ikke umulig å produsere, torsjonsstag generelt mangler progresjon som spiralfjærer eie. Dette betyr at produsenten (Nissan, i dette tilfellet) må velge mellom å tilby en suspensjon som er smidig nok til å jobbe off-road og en som er stiv nok til å jobbe på fortau. Uansett vil suspensjonen havne for stiv eller for myk til å være helt trygg under alle forhold.
Mangel på Caster

"Caster" er en måling av en suspensjon tilt fra sin vertikale akse. Hvis du vipper på baksiden av kontrollgruppene opp, suspensjon effektivt "lener seg fremover." Dette fører til at hjulet for å flytte opp og frem som suspensjon komprimerer, noe som svekker ride kvalitet, men øker styrefølelse og reduserer nese-dykke under bremsing. Vippe suspensjon øker kjørekomfort og fjæring effektivitet off-road. Den torsjonsstangfjæring ikke tillater noe fremover eller bakover caster, sette fjæringsvei i en helt loddrett linje. Selv om det ikke nødvendigvis en dårlig ting, betyr denne mangelen på caster at suspensjonen ikke fungerer på eller off-road så godt eller så trygt som det kunne.
Feilaktig justering

En av torsion bar største attributter er at sluttbrukeren kan rotere baren for å heve eller senke bilen. Men vil bare spy opp torsjonsstag å heve kjørehøyde vri våren, før du legger det og redusere suspensjon artikulasjon. Sluttresultatet er at hjulet vil gå ned, men det vil ikke absorbere sjokket av en hard landing. Dette kan lett føre til tap av kontroll, og ikke minst skadde ryggvirvler.
Mykgjørende

Fordi spy opp suspensjon legger mer kronglete belastning på torsjonsstag, den barer seg etter hvert vil mykne og "lære" å vri lenger enn de burde. Når barene myke, kan eieren merker en nedgang i kjørehøyde og vri dem enda mer for å kompensere for fallet. Etter hvert vil barene myke opp så mye at lastebilen vil miste noen skinn av håndtering og bli farlig ustabil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144325.html

Previous:
Next:

Trucks