Fordeler og ulemper av ikke-Smørbare Skjøter

Leddene er kritiske delene av kjøretøyets fjæringssystem. Fram til tidlig på 1980-tallet, var nesten alle leddene i bæresystem av et kjøretøy smørbare. Nå er de fleste produksjon kjøretøyer kommer fra fabrikken med forseglede, nongreasable ledd. De nongreasable leddene er forseglet enheter som har en solid fett-beholder smøring system. En sjåfør som bruker bilen sin bare på asfalterte veier under normale kjøreforhold er usannsynlig å oppleve noen problemer med en nongreasable joint før godt etter at han har passert 100 000-mile mark. Styrke

Nongreasable leddene er en solid komponent. De er generelt sterkere enn smørbare ledd og vil holde seg mye lenger uten vedlikehold. Hvis du bruker off-road evne av en fire-wheel-drive bilen i ulendt terreng og til, kan den ekstra styrken nongreasable leddene bidra til å opprettholde stabiliteten av bilens fjæring.
Holdbarhet

Under normal bruk og med riktig vedlikehold, vil en smørbare felles vare på ubestemt tid. Når en nongreasable felles er skadet eller slites ut, det kan bare bli erstattet, ikke reparert. Hvis du kjører off-road og gå over bekker ofte, kan en smørbare joint være det beste valget. Hvis det kommer vann forbi sel av en nongreasable felles, kan det raskt ruste bort nålelagre. Med en smørbare felles, kan du bare inspisere og smøre leddet etter en slik hard bruk.

Vedlikehold

Nongreasable leddene er effektivt vedlikeholdsfritt, selv om de bør sjekkes når du har bilen på service. Hvis du finner fett lekker fra dem, må de skiftes ut. Smørbare ledd bør kontrolleres regelmessig og riktig smøres. Den gamle betegnelsen for å få en "olje og glidemiddel" henvist til dels det faktum at i biler med smørbare leddene, var det vanlig å kontrollere og smøre leddene hver gang oljen ble endret på et kjøretøy.


Vehicle Bruk

mest typiske kjøring scenarier, nongreasable ledd levere styrke, pålitelighet og vedlikeholdsfri bruk. I tunge industrielle applikasjoner, er smørbare leddene ofte brukt fordi leddene er av tunge design for å begynne med og regelmessig vedlikehold kan bevare dem for levetiden til bilen. Ytelse bilentusiaster noen ganger velger smørbare leddene fordi de kan kontrollere nøyaktig hvor godt leddene smøres hele tiden. I off-road kjøretøyer, er smørbare ledd foretrukket av entusiaster som må ofte kjøre gjennom vann i grunne bekker og bekker fordi de kan relube leddene etter noen ekstrem bruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131959.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil