Vanlige TJ Problemer

Jeep Wrangler TJ ble produsert 1998-2006, da Chrysler erstattet den med Wrangler JK. En godt designet bil, lider det likevel fra en rekke kjente problemer og problemer som dukker opp over tid på grunn av kjørelengde og miljøforhold. Mens ingen av disse er dødelig, ville en TJ eieren være lurt å holde et øye for vanlige problemer før de forårsaker et sammenbrudd. Radiator og kjøling

Jeep Wranglers er utstyrt med metall radiatorer med plast end-tanker, ikke en god combo. Den plastiske end-tanker er klamret inntil metallet radiator, og således er en vanlig kilde til lekkasje som de heller svakt i klemme eller plast sprekker som det blir sprøtt med alderen. Erstatning med en all-metal radiator (med metall påsveiset end-tanker) vil eliminere dette problemet.
Eksos

eksosmanifolden på TJ, spesielt tidlig 97-99 modeller, er utsatt for sprekkdannelser. Siden TJ er utstyrt med en 4,0 liters rett seks, er eksosmanifolden langt lenger enn på en tradisjonell V6. På 00-06 TJs, forårsaker vekten og varmen av doble katalysatorer eksos lekkasjer på solfangeren mellom eksosmanifold og downpipe.
Rust

Jeep Wranglers, som de fleste Jeeps, vil lide av rust problemer, spesielt de som er utsatt for saltede veier om vinteren. Fellesarealene er rundt frontruten pakning, dørhengslene, og gulvplanker. Trekk opp teppet for å inspisere gulvplankene, og sørg for å ta en nærmere kikk på døren trim og frontruten område på noen TJ. Fanget tidlig, kan du sand, prime og male områder for å bremse eller stoppe spredningen av rust.
Aftermarket oppgradering og erstatning

En stor fordel av Jeep Wrangler TJ er ettermarkedet tilgjengeligheten av overlegen maskinvare i forhold til fabrikkens komponenter. Fra alle metall radiatorer, til rustfritt stål header og eksos, til ultra-heavy duty suspensjon komponenter, er det lett å reparere og oppgradere noen svakhet i en TJ.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131859.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil