Slik feilsøker en Dodge Dakota 3,9 Liter

The Dodge Dakota representerte den første mid-size pickup produsert i Amerika på slutten av 1980-tallet. Selv om Dakota har eksistert i over 20 år, det har bare sett tre generasjoner, med 3,9-liters, sekssylindret motor være en av de vanlige alternativene for motorstørrelse inntil den ble erstattet av den 3,7 liter i 2005. Ifølge Edmunds, opplevde den andre generasjonen av Dakota (1997 til 2004) flere stabilitetsproblemer, som kan gjøre bilen vanskelig å feilsøke. Instruksjoner
en

Bruk en OBD II (on-board diagnose) skanner for å hente feilsøke koder fra lastebilens på kjørecomputer. Check engine lyset indikerer vanligvis et problem med sensorer eller elektronikk i motoren eller bremsesystemet. Lastebilens OBD II porten er plassert under dashbordet ved siden av bunnen av rattstammen. Slå på OBD II scanner og vri Dakotas tenningsnøkkelen til tilbehør posisjon. Skriv ned kodene fra OBD II scanner og se dem opp på nettsteder som OBD-koder eller AutoZone. Før du bytter ut en sensor, som kan være godt over $ 100 for enkelte enheter, kan du bruke et multimeter for å teste kontinuitet i den elektriske kontakten som fører opp til sensoren. Sett multimeter for å måle spenning og vri om nøkkelen til tilbehør posisjon. Multimeter bør lese mellom 4,0 og 5,0 volt.
2

Slå opp tilbakekalling og TSB (teknisk service bulletin) informasjon på din Dodge Dakota 3,9-liter. Den andre generasjonen, 1997 til 2004, har sett flere tilbakekallinger enn andre modeller fra den første og nåværende generasjon av Dakota. Tilbakekalling kan fikses gratis av en forhandler, mens TSBs kan gi deg noen hint om reparasjoner som er knyttet til noen av de problemene som du opplever. Nettsider med tilbakekalling og TSB informasjon inkluderer AutoZone og MyCarStats.
3

Kontroller sikringene for seint på 1990-Dakota modeller, hvis dashbordet eller interiør lysene slutter å virke. Sikringer typisk beskytte hele kretser med flere komponenter eller en stor motor komponent. Sjekk sikringsskapet plassert under førersiden dashbordet og se etter eventuelle sikringer som har brutt eller brent ut terminaler. Bytt eventuelle ødelagte sikringen med en ny sikring av samme strømstyrke.
4

Lytt for overdreven støy, rallende eller klikke fra Dakotas suspensjon. Mange andre generasjon modeller opplevde tidlig foran kuleledd slitasje som må erstattes med den nedre kontroll arm. Hvis du hører metallisk pinge kommer fra hjulene i svinger eller perioder med akselerasjon, så din CV leddene er sviktende. Kjør Dakota opp på et sett med bil ramper for å inspisere CV støvler, som er plassert bak hjulene. Hvis støvlene er sprukket eller rustet, så væsken har lekket ut av leddene, som må skiftes så snart som mulig. Hvis du hører en dukker støy fra baksiden enden av førerhuset, isolatorer ermene på førerhuset er for lange og må kortes ned ved å slipe dem ned.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/131543.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil