Hvordan erstatte en Cummins Diesel Exhaust Manifold Gasket

Eksosmanifolden transporterer ekstremt varme gassene som produseres i motorens sylindere til sin neste destinasjon. Ved lastebiler med et Cummins dieselmotor, er disse brennende avgassene rutes gjennom turboladeren og ut av systemet gjennom kjøretøyets eksosrør. Hvis en Cummins-utstyrt lastebil lider av en eksos lekkasje på manifold, men manifold selv er i god stand, er årsaken til lekkasjen ofte en defekt pakning. Du trenger
Ratchet
Socket satt
Momentnøkkel
Phillips skrutrekker Vis
Bruksanvisning
Flere Instruksjoner
en

Park din bilen på et flatt underlag. Løft panseret og prop den åpen. La motoren avkjøles helt. Koble fra turbo og noen ekstra elementer, for eksempel eksosgassen temperatursensorer, som kan kobles til eksosmanifolden. Ikke fjern turbo selv, bare å koble den fra manifolden. Fjern manifold varmeskjoldet ved å løsne de fire boltene som holder den på plass.
2

Fjern boltene som fester eksosmanifold til motoren hodet, ved hjelp av en 13 mm dyp socket. Oppbevar skruene på et trygt sted, så vil du trenger dem for reinstallering av manifolden.
3

Rengjør eksponerte flater på hodet av motor, turbo og eksos manifold med en ren , lofri fille. Installere den nye pakningen på en ren overflate vil bidra til å sikre en tett forsegling og redusere risikoen for eksos lekkasjer.
4

Coat alle skruehullene der eksosmanifolden festes til motoren, ved hjelp av en anti -seize produktet. Gjenta denne prosessen på de festehull for turbo på eksosmanifolden. Anvendelsen av anti-seize vil bidra til at boltene er håndterbare under eventuelle fremtidige reparasjoner.
5

Linje opp ny eksos manifold pakning på eksosmanifold selv. Slip eksosmanifolden og pakningen på plass mot motoren og erstatte de 12 manifold bolter. Fest manifold på plass og koble til turbo til manifold pakning. Fest varmeskjoldet og eventuelle ekstra sensor komponenter som du fjernet i løpet av pakningen installasjon.
6

Torque eksosmanifolden boltene til de spesifikasjonene som er oppført i instruksjonsboken. Prøvekjøre bilen, og sjekk for å se at den opprinnelige problemet har blitt utbedret ved å lytte og visuelt inspisere for eksos lekkasjer på manifold pakning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130780.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil