Hvordan du bytter toppakning av en 1997 Ford Aerostar

The 1997 Ford Aerostar var den siste modellen av Aerostar minivan at Ford Motor Co produsert. Minivan kom utstyrt med enten en 3,0-eller 4,0-liters motor som kan sende ut opp til 152 hestekrefter ved 4750 omdreininger per minutt. Hvis du tilfeldigvis har en blåst pakning, må du erstatte komponenten for bilen skal fungere skikkelig. Det er ulike årsaker til en blåst toppakning inkludert skitne bolter, feil pakningskonstruksjon for minivan eller en overopphetet motor. Du trenger
Ratchet og socket
skrutrekker
Kjølevæske
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Vent til din minivan er kald før du begynner arbeidet med å erstatte toppakning i 1997 Ford Aerostar. Ta kabelen fra batteriet. Tømme kjølevann fra kjøretøyet i en ren lukket beholder. Du kan bruke kjølevæske fra kjøretøyet.
2

Løft fronten av minivan med et gulv jack og støtte Aerostar med bukker. Ta av resonatormontasje. Plasser kjøretøyet tilbake til bakken. Mark og billett komponenten under panseret, slik som distributør cap, tennplugger og distributør.
3

Fortsett å merke og merke alle delene under panseret. Koble fra eller ta av de øvre motordeler, inkludert vakuum slanger, peilepinne, rocker arm cover, inntak manifold, skivene belte, radiator slange, timing belte, timing belt cover, eksos manifold og alle kontakter.
4

Ta Topplokksboltene utenfor bilen og kast. Rens overflaten av toppakning parring ved blokken, inntaksmanifold pakningen fasade og topplokket. Få oljen ut av topplokk bolt hull med trykkluft. Sett den nye toppakning på plass og sitte i sylinderen på plass.
5

Sett de nye boltene på plass i en to-trinns mønster. Dreiemoment til 50 til 60 fot-pounds på den første runden, og 80 til 90 fot-pounds på den andre runden. Koble til alle ledninger, støpsler, kontakter og monteringer tilbake til minivan. Ta kontakt med en Ford Aerostar verkstedshåndbok for dreiemoment målinger for de andre boltene på bilen.
6

Se på topplokket for slitasje og undersøke warpage. Den warpage skal måle under 0,0020 inches. Plasser den nye pakningen vendt oppover. Returner nye Topplokksboltene i en tre-trinns prosess:. Stram boltene på 22 fot-pounds, 43 fot-pounds og 47 fot-pounds
7

Tilbake resten av Subaru deler i motsatt av størrelsesorden fjerne delene. Sjekk en reparasjon manuell fro bestemt Subaru du har for den aktuelle dreiemoment spesifikasjon for de andre bolter.
8

Tilbake motorblokken delene tilbake i motsatt av opprinnelige fabrikken installasjon. Gjennomgå en Subaru service manual for riktig moment.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/130348.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil